Çatalca'da 150 Dönümlük Alanin Kül Oldugu Yanginda Tavuklar Son Anda Kurtarildi

Istanbul Çatalca’da yaklasik 150 dönümlük arazide çikan yangin panige neden oldu. Yüzlerce saman balyasi, agaç ve tavuk kümeslerinin kül oldugu yanginda tavuklar yanmaktan kurtarilirken, yangin ani vatandaslarin cep telefonu kameralarina yansidi.

Çatalca'da 150 Dönümlük Alanin Kül Oldugu Yanginda Tavuklar Son Anda Kurtarildi
Yangin, saat 15.00 siralarinda Çatalca Ovayenice Mahallesi’nde yaklasik 150 dönümlük arazide çikti. Ekin tarlasinda basladigi ögrenilen yanginda alevler kisa sürede büyüyerek, birçok tarla ve evi sardi. Alevler metrelerce yükselirken, çevredeki vatandaslar durumu hemen itfaiye ekiplerine bildirdi. Komsu ilçelerden de destek isteyen itfaiye ekipleri kisa sürede yangina müdahale ederken, yüzlerce saman balyasi ve agaç küle döndü. Bir evin bahçesinde bulunan tavuk kümesleri de alevlerin içerisinde kalirken, tavuklar son anda kurtarildi. Itfaiye ekipleri tarafindan kontrol altina alinan yanginda sogutma çalismalari devam ediyor. Yasanan yanginda metrelerce yükselen alevler ise çevredeki vatandaslarin cep telefonu kameralarina yansidi.

Olay anini anlatan Sahin Çevik, “Alevleri görünce yangin söndürme tüpleri ve is makineleri ile müdahale ettik ama elle ne kadar müdahale edilebilir. Hemen durumu itfaiye ekiplerine bildirdik. Kisa sürede gelerek yangini kontrol altina aldilar. Su anda ise sogutma çalismalari devam ediyor. Çok sükür ki can kaybimiz yok, bizi tek mutlu eden bu oldu. Yaklasik 150 dönüm alan yandi. Hayvanlarimizda da bir sikinti yok. Komsumuz yangin baslayinca hemen disari salmis. Onun disinda ise balyalarimiz yandi” dedi.

Kaynak: İHA