Baskan Yücel Güresler Öncesi Gökbel Yaylasi'ndaki Hazirliklari Inceledi

Alanya Belediyesi’nin her yil düzenledigi Geleneksel Alanya Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri için geri sayim basladi. Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, 12-13 Agustos tarihlerinde düzenlenecek olan organizasyon öncesi devam eden hazirlik çalismalarini yerinde inceledi.

Baskan Yücel Güresler Öncesi Gökbel Yaylasi'ndaki Hazirliklari Inceledi
17. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri bu yil 12-13 Agustos’ta baslayacak. Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, Yagli Pehlivan Güresleri için devam eden hazirliklari yerinde inceledi. Baskan Yücel, iki gün boyunca birbirinden çesitli stantlarin açilacagi, konserler, oyunlar, off-road gibi birçok farkli etkinliklerin gerçeklesecegi Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri alaninda ilgili baskan yardimcilari, müdürler ve teknik ekiple birlikte detayli bir inceleme gerçeklestirirken; “Gökbel’de unutulmaz 2 gün yasayacagiz.” dedi.



Sibel Can ve Ankarali Ayse sahne alacak

17. Geleneksel Alanya Gökbel Yaylasi Yagli Pehlivan Güresleri’nin ilk gününde ünlü sanatçilardan önce Ankarali Ayse lakapli Ayse Dinçer, ardindan ise Sibel Can en sevilen sarkilarini Alanyalilar için seslendirecekler.

1000’in üzerinde güresçi Gökbel’de kol baglayacak

Ikinci gün ise yagli pehlivan güresleri gerçeklestirilecek. Güreslere, her yil oldugu gibi bu yil da Kirkpinar’in baspehlivanlari katilacak. Tarihi Kirkpinar Yagli Pehlivan Güresleri’nin bu yil ki sampiyonu olan Yusuf Can Zeybek basta olmak üzere 50’yi askin baspehlivan ile birlikte 1000’in üzerinde pehlivan Gökbel er meydaninda kol baglayacak.

Yücel’den Gökbel’e davet

Alanya Belediye Baskani Adem Murat Yücel, iki gün boyunca sölen havasinda geçecek Gökbel Yagli Pehlivan Güresleri’ne tüm Alanyalilari ve sporseverleri davet etti. Baskan Yücel, “Bugün Gökbel’deydik. Devam eden hazirliklarimizi yerinde inceledik. Ekiplerimiz, güreslerimize gelecek vatandaslarimizin en iyi sekilde agirlanmasi için her seyi en ince ayrintisiyla planlayarak hazirliyor. Yaylalarin yaylasi Gökbel’de bu yil 17.’si düzenlenecek Geleneksel Gökbel Yagli Pehlivan Güreslerimize bütün hemsehrilerimi ve güres severleri ata sporumuza sahip çikmaya, bu cosku ve heyecana ortak olmaya davet ediyorum.” dedi
Kaynak: İHA