AK Parti Sözcüsü Çelik'ten PKK Terör Örgütü Yandaslarinin AIHM Binasina Girmesine Tepki

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, PKK terör örgütü yandaslarinin Avrupa Insan Haklari Mahkemesi (AIHM) binasina girmelerine tepki gösterdi.



AK Parti Sözcüsü Çelik, sosyal medya hesabindan paylasim yaparak, “PKK terör örgütü iltisakli sahislarin, Avrupa Insan Haklari Mahkemesi binasina girerek, örgüt sembolleriyle terör propagandasi yapma girisiminde bulunmalari trajik bir hadisedir. PKK iltisakli olusumlarin bu cüretkarligi, ilgili ülkelerdeki güvenlik birimlerinin insan haklari düzenini korumada zafiyetini ve en basit tabirle ciddiyetsizligini ortaya koymaktadir. Terör örgütü yandaslarinin bu eylemini kiniyoruz. Bunu cesaretlendiren ciddiyetsiz tutum münferit bir hadise degildir. Teröre hosgörü gösterilmesinin vahim bir neticesidir.” ifadelerini kullandi.

Ilgili ülkelerin bu duruma müdahale etmesi gerektigini söyleyen Çelik, “Ilgili ülkelerin kamu otoritelerini, kamu düzeni ve güvenligi anlaminda yasanan vahim tabloya müdahale etmeleri çagrisinda bulunuyoruz. Bu vesileyle bir kez daha Avrupali müttefiklerimizi, PKK’ya zemin saglayan bataklik ortamini kurutmaya davet ediyoruz. Terör, insanligin temel degerlerini ve Avrupa degerlerini tehdit eden müsterek bir tehdittir. Bu müsterek tehdide karsi mücadele, kararlilik ve ciddiyet isteyen bir meseledir. Terörle mücadele noktasinda Avrupali ortaklarimizin performansi giderek zayiflamaktadir. Bu da demokratik degerleri savunmasiz birakmaktadir.” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA