Taylandli Darbe Lideri Prayut Chan-O-Cha Hükümet Konagina Veda Etti

Güney Asya ülkesi Tayland’da 22 Agustos’ta yeni basbakanin seçilmesinin ardindan, askeri darbe ile basa gelen ve 9 yildir ülkeyi yöneten Prayut Chan-o-cha Tayland Hükümet Konagina son kez veda etti.

Taylandli Darbe Lideri Prayut Chan-O-Cha Hükümet Konagina Veda Etti


Tayland’da 2006 yilinda gerçeklesen askeri darbe sonrasi cunta yönetimi tarafindan ülkeyi yönetmesi için basa getirilen General Prayut Chan-o-cha, Tayland Hükümet Konagi’na veda etti. Hükümet sözcüsü yardimcisi Rachada Dhnadirek yaptigi açiklamada, Hükümet Konagi’ndaki son çalisma günü olmasina ragmen Prayut’un, yeni Basbakan Srettha Thavisin ve kabinesinin resmi yemine kadar geçici basbakan olarak kalacagini söyledi.

Rachada, siyasi protokol geregince Srettha’nin ekibinin mekâni hazirlayabilmesi için Prayut Chan-o-cha’nin bugün itibariyle Hükümet Konagi’nda çalismaya gelmeyecegini bildirdi.

Hükümet Konagi’ndaki son is gününde ilk olarak Budist türbesinde dua eden Prayut Chan-o-cha, gün içinde ekibi ve basin mensuplari esliginde ögle yemegi düzenledi.

Prayut gazetecilere yaptigi açiklamada, ülkede barisin sürmesi için dua ettigini söyledi.

Son gününde nasil hissettigi sorusuna ise gülümseyerek cevap veren Prayut "Bugünün iyi bir gün olmasini diliyorum. Bugün ayni zamanda Budist takvimine göre özel bir gün” seklinde yanitladi. Hükümet Konagi çalisanlari ve ekibi ile vedalasan Prayut, daha sonra özel araci ile saat 14:00 saatlerinde konaktan ayrildi.
Kaynak: İHA