Kastamonu Kalesi'nde Sehitler Ve Gaziler Anildi

Kastamonu Belediyesi tarafindan 30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri çerçevesinde “Ecdadin Izinde Kastamonu Kalesi’nde Sehitlerimizin Hatirasina” adli program düzenledi. Programda mehteran takimi marslar çalarak sehitler ve gaziler anildi.

Kastamonu Kalesi'nde Sehitler Ve Gaziler Anildi
Kastamonu Belediyesi ile Atabeygazi Mehteran Dernegi tarafindan Kastamonu Kalesi’nde “Ecdadin Izinde Kastamonu Kalesi’nde Sehitlerimizin Hatirasina” programi düzenlendi.

30 Agustos Zafer Bayrami etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen programda Kastamonu Belediyesi’nin destekleriyle kurulan Atabeygazi Mehteran Dernegi, marslar çaldi. Vatandaslarinda eslik ettigi marslarin ardindan Kastamonu Belediye Baskani Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioglu, beraberindeki heyet ve vatandaslar ile birlikte mehteran takiminin çaldigi marslarla Atabey Gazi Türbesine kadar yürüdü. Burada okunan Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan dua yapildi. Daha sonra tüm sehitler ve gazilerin anisina Mevlid-i Serif okundu.

Bu kutlamalari gelenek haline getirmek istediklerini söyleyen Baskan Vidinlioglu, “Agustos ayi zaferler ayidir. Önceki gün Malazgirt senliklerini kutladik. 1071 yilinda Anadolu’nun kapilarini bizlere açan Sultan Alparslan ile bizler için ayri bir anlam katan Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya ziyaretleri ve 30 Agustos Zafer Bayramini hepsini bir arada kutluyoruz. Hep bizlere Anadolu’nun kapilarini açan ecdadin ruhu sad olsun hem de cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve tüm sehitlerimizin ruhlari sad olsun. Ezan için, bayrak için ebediyete intikal etmis bütün sehitlerimizi ve gazilerimizi buradan minnet ile aniyoruz. Ruhlari sad, mekanlari cennet olsun” dedi.

Kaynak: İHA