Burasi Meksika Degil Ardanuç'un Aydin Köyü

Artvin’in Ardanuç ilçesine bagli Aydin köyünde Meksika’daki bir televizyon kanali için çekilen Survivor formatindaki “La Isla” isimli programin yörenin tanitimina katki vermesi bekleniyor.

Burasi Meksika Degil Ardanuç'un Aydin Köyü
Türkiye’nin çesitli illerinde de çekilecek “La Isla Desafio en Turkqiia” isimli yarismanin Ardanuç etabinin çekimleri tamamlandi.

Yöre halkindan 17 kisinin sette çalistigi program, ilçenin tanitimi ve gelisimi için önemli bir firsat oldu. Meksika’dan gelen yarismaci ekibinin yer aldigi program Türk Survivor programi ile benzerlik gösteriyor.

Çekimlerin son etabinda olduklarini söyleyen ’La Isla’ programinin yapimcisi Burak Topuzlu, “Halkin, devlet bize burada inanilmaz yardimci oldu. Biz de burada Meksika’nin en çok seyredilen kanalina burada yarisma programi çekiyoruz. Basinda Survivor çekiliyor diye lanse edildi ama Survivor’a çok benzer bir program. Üç farkli takimin birbiri ile çesitli parkurlarda yaristigi bir format. Türkiye’de Kapadokya ile basladik. Daha sonra Ardanuç’a geldik. Yarindan sonra Mardin’e geçecegiz” dedi.



“Türkiye’nin tanitimi için çaba gösteriyoruz”

Yarismacilar ve yönetim dahil 200 kisilik ekip ile çekim sürdürdüklerini aktaran Topuzlu, “42 aracimiz var. Yemek servisimiz, tuvaletimiz mevcut. Ambulansimiz ve yabanci doktorumuz ve 2 parametrik arkadasimiz var. Herhangi bir olay veya sakatlanmaya karsi bizimle birlikte seyahat ediyorlar, kendi ekibimizdeler. Türkiye’nin tanitimi için çaba gösteriyoruz. Buraya insanlarin daha fazla gelip buradaki yaylalari, dogayi, tabiati daha çok tanimalari için Artvin Ardanuç’u tercih ettik” seklinde konustu.

Çekilen yarisma programinin ilçenin tanitimi için oldukça önemli olduguna vurgu yapan Ardanuç Kaymakami Mehmet Çelik ise gazetecilere yaptigi açiklamada, “Birkaç ay önce Ardanuç’u dünyaya tanitacagiz diye söz vermistik. Birkaç aydir sosyal medya içerik üreticileri ile tanitim programlari yapiyorduk. Bu dikkat çekti. Insallah daha çok yürüyecek yolumuz var, yapacak islerimiz var. Tüm vatandaslarimizi Ardanuç’u gezmeye, buralari görmeye davet ediyoruz" diye konustu.



“Yabanci bir ülkede köyümüzün adini duymak da güzel olacak”

Yarismayi izlemek için gelen Aydin Köyü sakinlerinden Yasemin Bilgin köylerinde dünya kanallarindan biri için yarisma programi çekildigi için heyecanli oldugunu söyledi.

Köyün tanitiminin da yapildigini belirten Bilgin, “Burada yarisma çekilecegini duyunca sasirdik. Izlemeye geldik. Burada gençlerimiz de çalisiyor. Köyümüz ilçemiz tanitilmis oldu. Yabanci bir ülkede köyümüzün adini duymak da güzel olacak. Set ekibi ile de kaynastik. Köyümüz adina gurur duyuyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA