Arnavutköy'de Oyun Maratonu Tamamlandi

Arnavutköy Belediyesi tarafindan düzenlenen Oyun Gelistirme Kampi bugün düzenlenen program ile sonlandirildi. Kampta Türkiye’nin dört bir yanindan bir araya gelen ögrenciler onlarca oyun gelistirdi.

Arnavutköy'de Oyun Maratonu Tamamlandi


Oyun tutkunlarini bir araya getiren Arnavutköy Belediyesi, oyun tasarimi ve gelistirme konusunda yeteneklerini artirmalari için Oyunla Gelecek ve Üretken Akademi isbirligi ile Oyun Gelistirme Kampi düzenledi.

Yaklasik bin kisinin basvurdugu etkinlikte 500 katilimci online egitim alma hakki kazandi. 2 ay süren online egitimler boyunca katilimcilara oyun tasarimi ve gelistirme konularinda detayli egitimler sunuldu. Bu süreçte, sektörün basarili isimleri katilimcilara mentorluk yaparak onlara rehberlik etti. 5 gün süren kampin kapanis programi, Nuri Pakdil Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçeklesti. Etkinlige Arnavutköy Belediye Baskani Ahmet Hasim Baltaci ve sektörün önde gelen isimleri de katildi.

Olusturulan 20 takim kamp boyunca gelistirdikleri oyunlari sektör paydaslarina sundu. Jüriye sunulan ve begenilen oyunlar sektörün paydaslari tarafindan desteklenme firsati bulacak. Farkli oyun projelerinin ortaya çiktigi etkinlik, oyun gelistirme alaninda gelecegin yeteneklerine önemli bir firsat sundu.

“Birbirimizi tanidik ve fikir gelistirdikten sonra oyunlarimizi hazirlamaya basladik”

Etkinlige katilan ögrencilerden Müfide Irem Parçaci, “Biz hepimiz baska sehirlerden geldik ve yeni basladik oyun gelistirmeye. Burada ekipler olusturuldu ve 5 günlük kampimiz basladi.

Birbirimizi tandik ve fikir gelistirdikten sonra oyunlarimizi hazirlamaya basladik. Her takim arasinda etkilesim oldu ve birbirimize bildiklerimi aktardik. Tasarimlarimiz kendimize ait yazilimlarimiz kendimize ait zaman zaman internet üzerinden baktigimiz da oldu tabi.” seklinde konustu
Kaynak: İHA