Araçta Bulunan 155 Bin Euro Komsu Gümrügüne Takildi

Edirne’nin Hamzabeyli sinir kapisinin karsisinda bulunan Lesovo Gümrük Kapisinda Türk vatandasinin kullandigi araçta 155 bin Euro ele geçirildi.

Araçta Bulunan 155 Bin Euro Komsu Gümrügüne Takildi
Lesovo gümrük noktasinin gümrük yetkilileri, bir arabanin muayenesi sirasinda 303 bin leva esdegerinde beyan edilmemis bir para birimi buldu. Türk vatandasi olan sürücü ve dört akrabasi ile seyahat ettigi araç, Hamzabeyli sinir kapisindan çikis yapan araç Lesovo sinir kapisindan gidis yapti. Gümrük kontrol alaninda herkes beyan edecek bir seyi olmadigini söyledi.

Araç, detayli bir gümrük kontrolü için x-ray ve fiziki kontrole sevk edildi. Burada Gümrük Müfettislerinin de gözetiminde yapilan kontrollerde aracin yedek lastik bölmesindeki, kisisel esyalarin arasindaki iki çantada Euro banknotlarinin bulundugu paketlerin kisisel esyalarin altindaki torbalara saklandigi görüldü.

Bunlardan birinde astarin altina uygun çift dipli bir yere yerlestirildigi belirlendi. Toplamda 303 bin Leva esdegeri olan beyan edilmemis 155 bin Euro bulundu. Daha sonra araçtaki yolculardan Türk vatandasi E.G. paranin kendisine ait oldugunu belirtti.

Olay yerinde bulunan sorusturmaci gümrük müfettisi tarafindan Yambol Bölge Savciligi’na ön durusma süreci baslatildi.
Kaynak: İHA