Kapadokya'da 140 Kisilik Koro Beethoven'in 9. Senfonisi Ile Kulaklarin Pasini Sildi

Cumhuriyetimizin 100. yilinda L.V. Beethoven’in 9. Senfonisi, 140 kisilik dev kadro ile baris, kardeslik ve dostluk adina sahne Kapadokya’da sahne aldi.

Kapadokya'da 140 Kisilik Koro Beethoven'in 9. Senfonisi Ile Kulaklarin Pasini Sildi


Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasi Devlet Çok Sesli Korosu, 140 kisilik ekibi ile Kapadokya’nin muhtesem atmosferinde, muhtesem konser verdi.

Kapadokya’nin önemli destinasyonlari arasinda yer alan, Pasa Baglari ören yerinde, Cumhuriyetin 100. Yili etkinlikleri çerçevesinde L.V. Beethoven’in 9. Senfonisini seslendiren Türkiye Gençlik Filarmoni Orkestrasini Sef Cem Mansur yönetti. Feryal Türkoglu, Ferda Yetiser, Ayhan Uçtuk ve Tuncay Kurtoglu’nun solist olarak sahne aldigi konserin temasi “Cumhuriyetimiz 100. Yilinda, Baris Kardeslik Dostluk Yolunda” oldu.

Programda konusan Sef Cem Mansur “1824’de Beethoven’in daha dört yili var. Artik tamamen sagir oldugu bir dönem. 30’lu yaslardan itibaren tamamen duymayan bir kisinin yazdigi bir müzik. Bu kadar çetrefilli, bu kadar karmasik, bu kadar güzel ve dramatik olan bu müzigin hiçbir zaman duymamis olmasi ilginç” dedi.

Kaynak: İHA