Roketler Aksaray'da Gökyüzüyle Bulustu
TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali çerçevesinde düzenlenen Roket Yarismasi, Aksaray Tuz Gölü alaninda devam ediyor. Atislara katilan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, “Gökyüzüne Türk’ün imzasini birlikte atmaya devam edecegiz” dedi.

Yogun bir katilimla gerçeklestirilen yarismada 1 yil boyunca çalisma yapan gençlerin roketleri gökyüzüyle bulustu. Heyecanli anlarin yasandigi yarismada yarismaci takimlari protokol üyeleriyle birlikte gezen Bakan Kacir ve Bayraktar Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar gençlerin heyecanlarina ortak oldu.
Yarismaya katilimlarin her geçen yil artarak devam ettigini belirten Bakan Kacir, “Roket yarismasinda yildan yila artan bir ilgi ve katilima sahitlik ettik. Ilk yilimizda 156 takim roket yarismas4na basvurmusken bu yil bin 98 takim bu yarista bende varim dedi.
Bu rakamlar yildan yila artan bu ilgi süphesiz yüksek teknolojiye yönelik toplumumuzda olusan alakanin bir göstergesidir. Dünyayi degistiren islerin yolunun yüksek teknolojiden geçtigini en iyi gençlerimiz biliyor. Yeniliklere en erken gençlerimiz adapte oluyor, gençlerimiz sahip çikiyor ve yenilikleri yine gelecege gençlerimiz tasiyor. Ayni zamanda bütün dünyada bu yenilikleri gençlerimiz ortaya çikariyor. Gençlerin kurduklari, dahil olduklari teknoloji takimlari bütün bu yeniliklere imza atiyor. Elbette küresel düzeyde yüksek teknolojiye artan ilgiyle birlikte bu rakamlari açiklamak mümkün olabilirdi. Ancak Türkiye’de yasanan bütün dünyanin da ötesinde bir sey. Yani, yarismalarimiza olan katilimlar, TEKNOFEST’lere gelen milyonlari sadece yüksek teknolojiye olan ilgiyle açiklamak mümkün degil. Dünyada esi benzeri olmayan bir isi esi benzeri olmayan bir katilimla gerçeklestiriyoruz. Her yil bir kez daha dünya rekorlarina imza atiyoruz. Bu ancak Türk Milleti’nin yüregindeki tam bagimsizlik sevdasiyla açiklanabilir. Bu ancak Türk gençliginin yitik sevdasiyla bulusmasinin heyecaniyla açiklanabilir. Bu ancak, semalarinda bol yildizli degil, ay yildizli bayragi dalgalandirma iddiasiyla açiklanabilir. Allah’in izniyle biz milli teknoloji hamlesi yolculugunda gençlerimizle omuz omuza vermeye, sirt sirta bu yolda yürümeye devam edecegiz. Insallah birlikte nice rekorlara imza atacak, gökyüzüne hep birlikte Türk’ün imzasini birlikte atmaya devam edecegiz” dedi.
Yarismaya ayrica, Aksaray Valisi Mehmet Ali Kumbuzoglu, Roketsan Genel Müdürü Murat Ikinci, Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer, daire müdürleri ve çok sayida ögrenci katildi.
