Antalya Film Forum, Sinema Sektörüne Destegini Güçlenerek Sürdürüyor

Antalya Büyüksehir Belediyesi ev sahipliginde düzenlenecek 60. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin ortak yapim marketi ve proje gelistirme platformu Antalya Film Forum, bu yil 8-10 Ekim tarihleri arasinda fiziki, 10-12 Ekim tarihleri arasinda da çevrim içi gerçeklesecek.

Antalya Film Forum’un Uzun Metraj Kurmaca Pitching, Uzun Metraj Kurmaca Work-in-Progress, Belgesel Work-in-Progress, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching ve Dizi/Kisa Dizi Pitching platformlarinda ana jüri tarafindan seçilecek projelere verilecek ödüller belli oldu.

Tüm kategoriler için basvurularin geçtigimiz günlerde sona erdigi Antalya Film Forum’da ön jüriler tarafindan seçilen projeler önümüzdeki günlerde açiklanacak. Antalya Film Forum’da Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan dört kategoride 550 bin TL, Netflix tarafindan ise Dizi/Kisa Dizi PitchingPlatformuve Uzun Metraj Kurmaca Work-in-Progress Platformu’nda toplamda 300 bin TL tutarinda ödül verilecek. Ayni zamanda her platformda sektörün önde gelen isim ve kuruluslari özel ödüller verecek.

Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu’nda, ana jüri tarafindan belirlenecek iki projeden her birine 50 bin TL tutarinda ödül verilecek. Ayrica ayni platformda bir projeye Film Standartlari Post Prodüksiyon Ödülü, bir projeye de Filmarka Ekipman Destegi verilecek. Uzun Metraj Kurmaca Work-in-Progress Platformu’nda bir proje 100 bin TL tutarinda ödülün sahibi olacak. Ana jüri tarafindan seçilecek bir projenin 50 bin TL degerindeki Jüri Özel Ödülü’nü kazanacagi platformda bu yil ilk kez Netflix tarafindan 150 bin TL degerinde Netflix Kurmaca Work-in-Progress Platformu Ödülü verilecek. Bu bölümde ayrica Baska Sinema Dagitim ve Promosyon Ödülü ile Bando Post Renk Düzenleme Ödülü de sahibini bulacak. Belgesel Work-in-Progress Platformu’nda yer alan projelerden birine ana jüri 100 bin TLdegerinde ödül verecek. Ayni zamanda GeniusPark Renk Düzenleme Ödülü ve Baska Sinema Dagitim Ödülü’nün verilecegi platformda Documentary Association of Europe (DAE) Tesvik

Ödülü de bulunuyor. Dizi/Kisa Dizi Pitching Platformu’nun ana ödülü geçen yil oldugu gibi bu yil da Netflix tarafindan üstleniliyor. 150 bin TL degerindeki ana ödül, Netflix’in dizi ve film endüstrisindeki yetenek havuzunu genisletmeye ve gelistirmeye yönelik yürüttügü Grow Creative destegiyle verilecek. Ayni zamanda bir projeye de dizi yazarligi alaninda kariyerini gelistirmek isteyen içerik gelistirme asamasinda uygulamali egitimlerle desteklemeyi hedefleyen Netflix Series-Lab Programi Katilim Ödülü verilecek. Platformda yer alacak projelerden biri de Color Up Renk Düzenleme Ödülü’nü kazanacak.

"200 bin TL’lik ödül"

Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu Pitching Platformu’nda bu yil 200 bin TL degerinde ödül verilecek. Seçilen film ayni zamanda Fono Film tarafindan verilecek Fono Film Post Prodüksiyon Ödülü’nün de sahibi olacak. Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek’in baskanligini yaptigi 60. Antalya Altin Portakal Film Festivali’nin idari direktörlügünü Cansel Tuncer, yönetmenligini Dr. Ahmet Boyacioglu üstlenirken, sanat yönetmenligini Basak Emre, Antalya Film Forum direktörlügünü ise Armagan Lale ve Pinar Evrenosoglu yürütüyor.
Kaynak: İHA