Safranbolu'yu Ziyaret Eden Yabanci Turist Sayisi Yüzde 290 Artti

UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Karabük’ün Safranbolu ilçesini bu yilin ilk 6 ayinda yaklasik 325 bin kisi ziyaret ederken, yabanci turist sayisinda geçen yila göre yüzde 290’lik artis yasandi.

Safranbolu'yu Ziyaret Eden Yabanci Turist Sayisi Yüzde 290 Artti
Osmanli mimarisi, sehir hayati ve kültürünü yansitmasi dolayisiyla "Osmanli’nin parmak izi" olarak nitelendirilen Safranbolu, yerli ve yabanci turistlerin ilgisini görmeye devam ediyor. Han, hamam, konak, çesme, cami ve köprüleriyle açik hava müzesini andiran ilçede ilk 6 ayda 325 bin turist konakladi. En çok Uzakdogulularin tercih ettigi kentte 272 bin 636 yerli ve 52 bin 364 de yabanci turist konakladi.

"Korumanin baskenti" olarak da adlandirilan Safranbolu, 18. ve 19. yüzyil ile 20. yüzyil baslarinda yapilan evleri ve Arnavut kaldirimlariyla misafirlerini tarihte yolculuga çikariyor. Safranbolu Turizm Isletmecileri Dernegi (SAFTID) Baskani Sebnem Urgancioglu Ergüder, pandemi sonrasi Safranbolu’da yilin ilk alti ayinda yabanci turist anlaminda yüz güldüren gelismeler yasandigini belirtti.

Yabanci ziyaretçi bakimindan geçen yila göre yüzde 290’lik bir artis yasandigini ifade eden Ergüder, “Bu pandemi öncesine dönmeye basladigimizi gösteriyor. Yerli turist sayisinda çok büyük bir artis olmasa da yine de yukari yönlü bir gidis olmasi mutluluk verici” dedi.

Safranbolu’nun pandemi öncesinde oldugu gibi yine Uzakdogu pazarinin göz bebegi oldugunu aktaran Ergüder, “Safranbolu olarak en çok Uzakdogu pazarindan ziyaretçi agirliyoruz ama bununla birlikte dünyanin her yerinden, Amerika’dan, Japonya’dan, Malezya’dan, Italya’dan, her yerden ziyaretçi agirlamaya devam ediyoruz” diye konustu.

Ergüder, dernek olarak Safranbolu için dogru pazarlar üzerinde çalisip tanitim faaliyetlerine devam ettiklerini söyledi.

Kaynak: İHA