Rusya'nin Çernihiv'e Saldirisinda Can Kaybi 7'Ye, Yarali Sayisi 117'Ye Yükseldi

Rus ordusunun Ukrayna’nin Çernihiv kentine gerçeklestirdigi füze saldirisinda ölü sayisi 7’ye, yarali sayisi 117’ye ulasti.

Rus ordusunun Ukrayna’nin kuzeyindeki Çernihiv kentini hedef aldigi füze saldirisinin bilançosu agirlasiyor. Çernihiv Belediye Baskani Oleksandr Lomako sosyal medya hesabindan yaptigi paylasimda, saldirida hayatini kaybedenlerin sayisinin 7’ye, yaralananlarin sayisinin ise 117’e yükseldigini duyurdu.

Sehir merkezindeki meydanin hedef alindigi saldirida tiyatro binasi, park halindeki araçlar ve çevredeki dükkanlarda da hasar meydana geldi.

"Rusya’nin bu savasi kaybetmesi gerekiyor"

Isveç’e çalisma ziyaretinde bulunan Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy sosyal medyadan yaptigi paylasimda, "Bir Rus füzesi sehrin tam merkezine, Çernihivimize isabet etti. Bir meydan, bir üniversite, bir tiyatro. Rusya’nin aci ve kayip gününe dönüstürdügü siradan bir Cumartesi. Ölü ve yaralilar var. Sevdiklerini kaybedenlere bassagligi diliyorum. Rus terörüne karsi dünyayi birlestirmek için daha fazlasini yapalim. Yasamin kazanmasi için Rusya’nin bu savasi kaybetmesi gerekiyor" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA