Arkadaslarindan Sehit Mehmet Savunmaz'a Vefa

Sirnak Senoba’ya bagli Gömeç köyü kirsalinda operasyon dönüsü çig düsmesi sonucu 1992 yilinda sehit olan Piyade Komando Er Mehmet Savunmaz’in ayni devre ve çocukluk arkadaslari tarafindan Manisa’nin Yunusemre ilçesindeki bir kiraathanede adina köse hazirlandi.

Arkadaslarindan Sehit Mehmet Savunmaz'a Vefa
Malatya’nin Hekimhan ilçesinde 8 çocuklu Savunmaz ailesinin 7. çocugu olarak dünyaya gelen, çocukluk ve gençliginin ilk yillarini Manisa’da geçirirken vatani görevi için gittigi askerde sehit düsen Piyade Komando Er Mehmet Savunmaz, sehadetinin üzerinden 32 yil geçmesine ragmen unutulmadi. Daha önce Yunusemre ilçesindeki bir okula, Yeni Mahalle aile sagligi merkezine ve bir sokaga, Sehzadeler ilçesinde de bir parka adi verilen sehit Mehmet Savunmaz’in adi simdi de 1971/3 tertip ve çocukluk arkadaslari tarafindan Yunusemre ilçesi Yenimahalle’deki Yücel Tasçi’ya ait Baran Kiraathanesi’nde açilan kösede yasatilacak. Açilisa sehidin devreleri ve çocukluk arkadaslari olan Haydar Izci, Mustafa Karakas, Yusuf Tasçi, Abuzer Karakus, Ferahmuz Karakas ve Mehmet Ates, Barbaros Sehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu Müdürü Mehmet Emin Efe, Yeni Mahalle Muhtari Hüseyin Özdemir, Barbaros Mahallesi Muhtari Siyami Alak, kösenin hazirlanmasinda yardimci olan Mustafa Diken, sehidin ailesi ve mahalle halki katildi.

Kurdele kesimi ve Yesil Camii Imam Hatibi Abdullah Yilmaz tarafindan okunan dua esliginde açilan kösede sehidin askere gitmeden önce çekilen fotograflari, askerlik fotograflari, özgeçmisi, okul yillarina ait hatiralari bulunuyor.

Sehidin kardesi Kazim Savunmaz, "Baran Kiraathanesi sahibi Yücel Tasçi’ya sehidimize kiraathanesinde yer verdigi için çok tesekkür ederim. Allah razi olsun kendisinden. Öncelikle tüm sehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, hayatta olan gazilerimize Allah uzun ömürler versin. Bu hayattan göç etmis tüm gazilerimize de Allah rahmet eylesin. Mutluyuz, gururluyuz. Sehidimizin çocuklugunun ve gençliginin geçtigi mahallede ismi yasatiliyor. Sehidimizin isminin yasatiliyor olmasi, hele hele kendi devreleri ve çocukluk arkadaslari tarafindan yasatiliyor olmasi bizleri son derece gururlandirdi. Allah hepsinden razi olsun" dedi.

Programda ayrica sehit Mehmet Savunmaz ve tüm sehitlerin ruhlari için lokma hayrinda bulunuldu.
Kaynak: İHA