Anadolu Üniversitesi Mevsimlik Çocuk Tarim Isçilerini Agirladi

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi, Çalisma Genel Müdürlügü ile Uluslararasi Çalisma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi is birliginde yürütülen, Genç Hayat Vakfi’nin uygulama ortagi oldugu “Mevsimlik Tarimda Çocuk Isçiliginin Önlenmesi” projesi çalismalari çerçevesinde, Eskisehir’de bulunan çocuk tarim isçileri, Anadolu Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Anadolu Üniversitesi Mevsimlik Çocuk Tarim Isçilerini Agirladi
Genç Hayat Vakfi Proje Koordinatörü Buse Özdelice ve Egitim Saha Koordinatörü Velat Çogaç öncülügünde çocuklar, Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Üniversite Rektörlügü, Kütüphane ve Çagdas Sanatlar Müzesi’ni ziyaret etti. Kampüs turu yapan çocuklar üniversite yemekhanesinde ögle yemegi yedi.

Özdelice: “Çocuklarin hayatlarina dokunabilmek bizim için çok degerli”

Proje Koordinatörü Buse Özdelice, projenin amaç ve hedeflerine deginerek sunlari aktardi: “2021 yilinda bu projeyi yürütmeye basladik. Projenin kültür gezileri, üniversite gezileri, spor aktiviteleri, hijyen ve saglik egitimleri gibi aktiviteleri mevcut. Millî Egitim Bakanligi, Saglik Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi, Gençlik ve Spor Bakanligi, valilikler, kaymakamliklar ve il/ilçe müdürlükleri de bahsedilen aktiviteleri gerçeklestirmek için projeye destek oluyorlar. Bugün çocuklarimizla Anadolu Üniversitesini gezdik. Çocuklarimiz üniversite yasamini yerinde gözlememle firsati buldular. Basta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal olmak üzere tüm Anadolu Üniversitesi ailesine tesekkür ediyoruz.”
Kaynak: İHA