'3. Atakum Kadin Emegi Festivali Sahil'de Basladi

Samsun genelindeki girisimci ve üretici kadinlarin el emegi ürünleri, ‘3. Atakum Kadin Emegi Festivali Sahil’de etkinligiyle vatandaslarla bulustu.

'3. Atakum Kadin Emegi Festivali Sahil'de Basladi
Atakum Belediyesi, Karadeniz Yeni Ufuklar Dernegi, Atakum Kent Konseyi Kadin Meclisi ve Özgecan Kadin Danisma Merkezi is birliginde, Samsun genelindeki girisimci ve üretici kadinlarin el emegi ürünlerinin sergilendigi ‘3. Atakum Kadin Emegi Festivali Sahil’de’ yapilan törenle basladi.

Eglenceli yarismalardan, spor aktivitelerine ve canli müzik dinletisine kadar bir dizi etkinligin yer aldigi program, ilk gününde vatandaslardan yogun ilgi gördü. Samsun’dan ve çevre illerden çok sayida üretici kadinin Denizevleri sahilinde 130 ayri stant açtigi etkinlikte; süs esyalarindan çini eserlerine mefrusat ürünlerinden takiya birçok el emegi ürün sergilendi. Atakum Belediye Baskani Av. Cemil Deveci, stantlari tek tek dolasarak emekçi kadinlarla sohbet etti. Bol kazanç temennisinde bulunan Baskan Deveci, vatandaslarin taleplerini dinledi.

Atakum Özel Egitim Uygulama Okulu üçüncü kademe ögrencilerinin yil boyunca yaptiklari el emegi ürünler de ziyaretçilerin begenisine sunuldu. Ögrencilerin atölye çalismalarinda yaptiklari takilar, makrome, ahsap boyama, resim ve atik ürün degerlendirme çalismalari katilimcilardan tam not aldi.

Festival programi, Atakum Belediye Baskani Cemil Deveci ve esi Gülay Deveci’nin festival atesini yakmasiyla basladi.

Katilimcilara eglenceli anlar yasatan Bando 1919’un gösterisine katilimcilar, alkislari ve danslariyla eslik etti. Roman Gecesi etkinligi, sahilde hem görsel hem de müzik söleni yasatti. Vatandaslar, Roman müziginin ezgileriyle Atakum sahilinde doyasiya dans ettiler.

“Dünyada baska örnegi yok”

Festival hakkinda bilgi veren Baskan Cemil Deveci, “Üretici kadinlarimizin stantlarini tek tek dolastim. Hepsi maharetli, hepsi birbirinden güzel ve yetenekli. Hem zamanlarini degerlendiriyorlar hem hayallerini eserlerine yansitiyorlar hem de aile bütçesine katki veriyorlar. Biz de üretici kadinlarimizi etkinliklerimizle bir araya getirerek onlara katki vermeye çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA