Vali Erol'un Yalova'ya Vedasinda Önemli Ögütler

Ordu Valiligine atanan Yalova Valisi Muammer Erol, kendisi için düzenlenen veda yemeginde yaptigi konusmada devlet idaresinde görev yaparak vatandasa hizmet eden kamu görevlilerine önemli nasihatlerde bulundu.

Vali Erol'un Yalova'ya Vedasinda Önemli Ögütler
Yaklasik 5 yildir Yalova Valiligi görevini sürdüren ve Valiler Kararnamesi ile Ordu Valiligine atanan Muammer Erol için Saban Temüge Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Otelinde veda yemegi düzendi. Vali Erol’un veda yemegine il protokolü neredeyse eksiksiz katildi.

Gecede Erol, kamuda idarecilik yapanlara önemli nasihatlerde bulundu.

"Anlamak zorundasin, anlamazsaniz çözemezsiniz"

Insanlara hizmet konusunda idarecilerin önemli bir görev üslendigini dile getiren Vali Erol, “Rizasina talip oldugumuz, Cenab-i Hakkin da rizasini hakikaten hak edebilme adina imkan firsat verdigi kullarina hizmet noktasinda, gücümüzün son noktasina kadar elimizden geleni ortaya koymak gibi bir sorumluluk bu idarecilik görevleri, hepimizin, kamuda çalisan arkadaslarin. Insallah, o noktada ilahi huzurda yüzümüz ak olur. Size gelen sizde devlet adamligi sefkatiyle sahiplenilmeyi bekleyen insanlara mutlaka anlayisla yaklasmak lazim. Anlamak zorundasin, anlamazsaniz çözemezsiniz. Idarecilerin devleti temsil ettigi bilinciyle davranmasi gerektigine de dikkati çeken Erol, “Problemleri çözmenin olmazsa olmazi anlamak lazim. Anlamak için de adam yerine koymak lazim. Insanlarin her birini, eger devleti sizde temsil edildigini görerek karsiniza gelmisse anlamak zorundasiniz. Anlamak için de adam yerine koymak. Sizin dinlenmek istediginiz zaman kadar ilgili, dikkatli dinlemek zorundasiniz” diye konustu.



Iyiligin karsiligini Allah’tan bekleyin

Vali Erol, herkesin birbirlerine sevgi, saygi duyarak karsilik beklememesi gerektigine vurgu yaparak söyle konustu:

“Iyilik yapma gayreti sorumlulugu, garazsiz ivazsiz karsiligini Allah’tan bekleyerek ve hesabini ona verecegini düsünerek yapilan, yapilacak islerin, birbirilerimiz için çekecegimiz sikintilarin, mesakkatlerin mutlaka ödülü büyük olacak. Ona hiçbir süphemiz yok. Yani buradaki ödüle takilip da kalmayalim. Baska yerde daha büyük düsünelim. Bu ödülü her birimiz, burada bulundugumuz gibi kardesler olarak hak etmeyi dileyelim. O yönde gayret edelim. Bunun da olmazsa olmazi arkadaslar, agabeyler, kardesler, sevmek, sevmek, sevmektir. Ne olur birbirinizi sevin. Bu sevginizi söyleyin. Efendimiz aleyhissalatü vesselam, ‘söyleyin’ diyor. Yüzünüze söyleyin diyor.”

“Ne olur Yalova’da daha fazla bir araya gelin”

Hayir, saglik, güzellik, imkan, firsat olusturacak isbirliklerini Yalova is dünyasindan artirmasini isteyen Erol, sözlerini söyle tamamladi:

“Yalova’da bunu biraz eksik görüyorum. Buna ihtiyaç var. Ne olur Yalova’da daha fazla bir araya gelin. Ona çok ihtiyacimiz var. Yalova hakikaten küçük degil. Geldigimde ben biraz böyle baktim, ne küçügü kardesim. Burasi hakikaten önemli ve degerli bir sehir, dedim. O yaziyi da bizim odaya, manzaranin üstüne koydum. Yalova insanlarinin ben hakikaten iyiligini güzelligini, yakinligini gördüm. Gönüllerini açtiklarini gördüm. Buradan her birerlerimize ayri ayri cani gönülden tesekkür ediyorum. Benim üzerinize hakkim yoktur ama varsa hepsi helal olsun.”

Vatandasa karsi yapici, sevecen, samimi oldu

Gecede konusan Vali Yardimcisi Bahattin Atçi, “Valimizin çok üstün bir nezaket anlayisi, çok kibarca ve samimi davranislari her zaman gerek vatandaslarimiza karsi olsun, gerekse valilikte çalisanlara her zaman bizim gözlemledigimiz hususiyetlerinden bir tanesi. Vatandasa karsi her zaman yapici, her zaman sevecen, samimi yaklasimda bulundu” dedi.



“Onun devlet adamligiyla o günleri atlattik”

Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk ise yine baskan seçildikten 5 gün sonra pandeminin ilan edildigini hatirlatarak, “Onun tecrübesiyle, onun devlet adamligiyla o günleri atlattik. Aradan zaman geçti. Sayin valimiz bizin en çok danistigimiz agabeyimiz, devlet adamimiz, mülki amirimiz. Onlarin destekleriyle bugünlere geldik. Bir deprem yasadik. Depremde de valiligimizle omuz omuza vererek Yalova halki olarak orada geregini yaptik. Allah kendisinden razi olsun. Onun destekleriyle Yalova’mizi bugünlere getirdik” dedi.

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol ise, “Her zaman onun tecrübeli bir vali olmasi, sehrin agabeyi olmasi bizim için avantaj oldu, elimizi rahatlatti. Bu manada biz ondan hakkini helal etmesini istiyoruz. Bizim de hakkimiz varsa helal olsun” ifadesini kullandi.

“O her zaman Yalova halkinin kalbinde”

AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüs de büyük, güçlü Türkiye ideali hususunda Vali Erol ile agabey-kardes olarak mücadele ettiklerini anlatti. Büyükgümüs, “O her zaman Yalova halkinin kalbinde” dedi.

Konusmanin ardindan Vali Erol’a çesitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA