Usak Belediyesi Ile Engeller Bir Bir Kalkiyor

Kentin her noktasinda birbirinden kapsamli üst yapi çalismalari yürüten Usak Belediyesi, hizli ve özenli bir sekilde yapimini gerçeklestirdigi Deniz Grup Asim Karaer Engelsiz Yasam Merkezi ve Saglik Ocagini hizmete almak için gün sayiyor.

Usak Belediyesi Ile Engeller Bir Bir Kalkiyor


Özel gereksinimli bireyleri göz önüne alarak baslatilan konsept proje, bireylere sosyallesme firsati sunarken ayni zamanda çesitli aktivitelere katilmalarini saglayarak merkez içerisinde geçirecekleri vakti kiymetli kilmayi hedefliyor.

Usak’in kalbinde yerini alan, eski müzenin oldugu yere yapilan ve 1600 metrekare alana sahip olan bina, toplamda 4 kattan olusuyor. Binada saglik ocagi ve engelsiz yasam merkezi olarak iki ayri giris kapisi bulunacak. Içerisinde; saglik hizmeti, özel bireylere yönelik psikolojik destek birimi, engelli vatandaslar için hizmet ve kurs odalari gibi faaliyetlerin yani sira müzik odasi ve spor salonlari da hizmet verecek. Ayrica Deniz Grup Asim Karaer Engelsiz Yasam Merkezi gün boyunca agirladiklari özel gereksinimli bireylerin ailelerine de gözleri arkada kalmadan günlük islerini halledebilmesine olanak saglamis olacak.

Usak Yenir Bir Merkez Kazanacak

Engelli bireylerin Usak’ta daha güzel ve rahat bir yasam sürdürebilmeleri için yogun bir çalisma yürüttüklerini ifade eden Usak Belediye Baskani Mehmet Çakin, “Hayatin akisi içerisinde bazen özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin yasadigi zorluklari görmekte, onlari anlamakta zorluk çekebiliyoruz. Bu tesis sayesinde özel bireylerimiz sosyallesebilecek, çesitli etkinlikler yapabilecek ve anne babalar da çocuklari bizlere emanetken günlük islerini halledebilecek. Insallah en kisa süre içerisinde binanin son hazirliklarini tamamlayarak, vatandaslarimiza kapsamli bir merkezi daha sunmus olacagiz." dedi.

Kaynak: İHA