Burdur'da Ocakta Unutulan Yemek Evi Yakiyordu, 2 Kisi Dumandan Etkilendi

Burdur’da ocakta unutulan yemek yangina sebep oldu. Yangini söndürmek isteyen 2 kisi dumandan etkilenerek hastaneye kaldirildi.

Burdur'da Ocakta Unutulan Yemek Evi Yakiyordu, 2 Kisi Dumandan Etkilendi


Edinilen bilgilere göre Burdur merkez Konak Mahallesi Ekiz Sokak üzerinde bulunan bir apartmanin 3. katindan bir anda alevler yükselmeye basladi.

Çevredekilerin ihbari üzerine olay yerine çok sayida itfaiye, saglik, polis ve dogalgaz dagitim sirketi ekibi gönderildi. Binadan çikan dumanlari gören Nuri K. ve Ümit C. isimli iki vatandas yangini söndürmek için daireye girdi. Nuri K. ve Ümit C. alevlere yangin tüpüyle müdahale etmeye çalissalar da dumandan etkilenerek disariya çikmak zorunda kaldi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangina müdahale ederek söndürürken dairede yasadigi ögrenilen yabanci uyruklu iki sahis ifadeleri alinmak üzere polis merkezine götürüldü.

Yanginin ocakta unutulan yemekten çiktigi ve daha sonra önce aspiratöre ardindan dolaplara siçramasi sonucu büyüdügü ögrenildi.

Yangin sirasinda dumandan etkilenen Nuri K. ve Ümit C. saglik ekiplerinin olay yerinde yaptigi ilk müdahalenin ardindan ambulans ile Burdur Devlet Hastanesi’ne kaldirildi.

Hastanede tedavi altina alinan Nuri K. ve Ümit C.’nin saglik durumlarinin iyi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA