Sel Afetine Karsi Dere Kenarindaki Binalar Tek Tek Yikiliyor

DÜZCE – Düzce’nin Cumayeri ilçe merkezinden geçen Cumayeri deresinde kenarinda bulunan binalar belediye tarafindan yikiliyor. Cumayeri Belediye Baskani Mustafa Kologlu, “Afete karsi almamiz gereken tedbirleri aliyoruz” dedi.

Sel Afetine Karsi Dere Kenarindaki Binalar Tek Tek Yikiliyor
Son yillarda sikça yasanan sel afetlerine karsi tedbirler hizla aliniyor. Cumayeri Belediyesi de ilçe merkezinden geçen Cumayeri Deresi ile ilgili çalisma baslatti. Dere islahi ve genislemesi için istimlak çalismasi tamamlandi ve dere kenarindaki binalar belediye ekipleri tarafindan yikiliyor.

Cumayeri Belediye Baskani Mustafa Kologlu çalismalari yakindan takip ediyor. Baskan Kologlu afetlere karsi tedbir aldiklarini belirterek “Bugün burada Cumayeri dere islahi ile alakali çalismamizi fiili asamasina baslamis durumdayiz. Sehrimizin içerisinden geçen Cumayeri Deresi’nin bu noktada keskin bir köse yapmasindan ötürü ciddi sikintilar meydana geliyordu. Burada olusan bu kesinlik yüzünden yogun bir sekilde yagmur yagmasi esnasinda sikintilar meydana getiriyordu. Alani kamulastirdik ve yeni dere güzergahi üzerinde bulunan binalari yikiyoruz. Keskinligi birazcik daha düzeltmek suretiyle suyun akisini biraz daha rahat olmasini ve çevreye daha az zarar vermesini saglama noktasinda çalisma yapiyoruz. Burada 7 tane binamiz var. Bunlarin kamulastirmasiyla alakali yaptigimiz çalismalar neticesinde mülk sahipleri ile de anlastik. Kendilerine yakin bir alanda yeni bir bina yapmak suretiyle anlasma yaptik. Kimseyi üzmeden, kirmadan, dökmeden tamamlamis olduk. Ihalesi yapildi, kisa süre sonra da müteahhit firma çalismalarini burada baslayacak. Yogun yagmur yagdiginda nasil bir sikinti çekecegiz düsünmekten insallah kurtulacagiz. Bu afete karsi almamiz gereken tedbirlerin en basinda gelen Dere islahi tamamlanmis olacak. Besmele çekerek ilk kazmamizi vurdu. Insallah afetlerden merkezimize bir nebze olsun korumaya çalismis oluruz” dedi.

Kaynak: İHA