Konyaalti Sahili'nde Karadeniz Ezgileri Yankilanacak

Antalya Büyüksehir Belediyesi Uluslararasi Karadeniz Kültür Günleri etkinligi düzenliyor. 3-4-5-6 Agustos tarihleri arasinda Konyaalti Sahili Olbia Kent Meydani’nda düzenlenecek etkinliklerde workshoplar ve konserler yer alacak.

Antalyalilarin dolu dolu bir yaz geçirmesi için kentin farkli noktalarinda çesitli etkinlikler gerçeklestiren Antalya Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Dairesi Baskanligi Karadeniz Kültür Günleri düzenliyor. Antalya’da yasayan Karadenizlilerin kendi kültürlerini yasamasi, tanitmasi ve kentimizde kültürlerarasi iletisimi saglamak amaciyla Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Karadeniz Kültür Günleri etkinligi gerçeklestirilecek. Karadeniz Kültür Günleri 3-6 Agustos 2023 tarihleri arasinda Konyaalti Sahili Olbia Kent Meydani’nda Antalya Karadenizliler Dernegi, S.S. Bilim Sanat Egitim Kültür Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi ile Adim Academy’nin katkilari ile gerçeklestirilecek.

Horon workshop düzenlenecek

Etkinlige Gürcistan, Osetya, Azerbaycan, Rusya, Kazakistan, Ukrayna, Vatan Kafkas Dans Toplulugu, Julia Haldiz Dans Okulu, Adim Dans Akademi, Bandirma Engelliler Dernegi Halkoyunu Toplulugu katilim saglayacak. Karadeniz Kültür Günleri 03 Agustos Persembe aksami Horon Workshop yapilacak. Yabanci katilimcilara ve halka horon ögretilecek. Etkinlige destek veren tüm dansçilar ve vatandaslarin katilimiyla horon halkalari yapilacak ve birlikte horon çekilecek.

Karadeniz türküleri söylenecek

04 Agustos Cuma günü ise etkinlikler 19.00’da Horon Workshop ile baslayip 19.30’da Halk Oyunu Gösterileri ile devam edecek. Saat 22.00’de ise Grup Mesona konser verecek. Karadeniz etnik müziginde kullanilan kemençe ve tulum gibi enstrümanlari bati müzigi ile birlestirip rock alt yapisiyla harmanlayan Grup Mesona sevilen sarkilarini seslendirecek. 05 Agustos Cumartesi günü Horon Workshop ile baslayan program, Halk Oyunu Gösterileri ile sürecek. Etkinlikler Karadeniz ezgilerini seslendiren Zafer Yilmaz konseri ile son bulacak. Uluslararasi Karadeniz Kültür Günleri 6 Agustos Pazar günü Horon Workshop’u ile sona erecek.
Kaynak: İHA