Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Açiklamasi 'Son 24 Saatte 200 Kilogram Yagis Alan Yerler Var'

Zonguldak’in Devrek ilçesinde sel sonrasi incelemelerde bulunan Vali Mustafa Tutulmaz, il genelinde metrekareye 200 kilogramlik yagis düsen bölgeler olduguna dikkat çekerek, "Vatandaslarimizi bu konuda duyarli olmalarini ve bilhassa dere yataklarindan uzak durmalari araç ve diger malzemelerini dere yataklarindan uzakta bulundurmalarini sizler vasitasiyla duyuruyoruz" dedi.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz Açiklamasi 'Son 24 Saatte 200 Kilogram Yagis Alan Yerler Var'


Devrek ilçesinde sel sulari nedeniyle Karsiyaka Mahallesi’nde Ilçe Kaymakami Ümit Altay, Devrek Belediye Baskani Çetin Bozkurt ve ekiplerle birlikte incelemelerde bulunan Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, gazetecilere açiklamalarda bulundu. Son 24 saatte ilin tamaminda ciddi yagis meydana geldigini ifade eden Vali Tutulmaz söyle dedi:

"Ilimizin tamaminda ciddi bir yagis aldik. Son 24 saatte 200 kilogrami bulan yerler var. Tabi bu 200 kilogramlik yagis her tarafta bütün dereleri harekete geçirdi. Su ana kadar ilçe merkezlerimizde beldelerimizde selden kaynaklanan sikintilarimiz var. Ancak sevindirici tarafi sükür su ana kadar herhangi bir can kaybimiz yok. Diger zararlarimizi telafi edecegiz, muhakkak. Hasar tespit çalismalarimiz devam ediyor. Su anda sükrettigimiz husus herhangi bir can kaybimiz yok. Tedbirlerimizi aldik. Devam ediyoruz. Ancak 200 kilogramlik bir yagis çok fazla bir yagis. Bunu ne kadar tedbir alsak da derelerin tasmasini engelleyemedik. Ama sükür su anda toplumumuzun günlük hayatini tehdit edecek bir durum yok. Fakat yagislar devam ediyor. Sizler vasitasiyla vatandaslarimizi bu konuda duyarli olmalarini ve bilhassa dere yataklarindan uzak durmalari araç ve diger malzemelerini dere yataklarindan uzakta bulundurmalarini sizler vasitasiyla duyuruyoruz."

Gazetecilerin mahsur kalanlara iliskin sorusunu cevaplayan Tutulmaz, "Birkaç mahsur kalanlar vardi. Onlar su an itibariyle kurtarildi. Herhangi bir sikinti yok. Sadece Eregli tarafinda bir kisi var. Ancak su anda acil bir durumu yok. Sel sularinin biraz daha azalmasiyla alacagiz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA