Zonguldak'ta Faciadan Dönüldü

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde yasanan sel sonrasi Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryollarina (TCDD) ait tren yolu raylarinin zemini bosalirken, olayin fark edilmesiyle tren seferleri durduruldu.

Zonguldak'ta Faciadan Dönüldü


Bölgede iki gündür devam eden saganak sonrasi Çaycuma-Saltukova arasinda bulunan Akyamaç mevkisinde tren yolu raylarinin altindaki toprak kaydi. Tren yolu menfez, sanat yapisi islerinde çalisan insaat mühendisi Enes Karagöz, yoldan geçerken raylarin açikta ve bosta oldugunu fark etti. Karagöz, olayi 112 ve Afet ve Acil Durum Il Müdürlügüne bildirdi. Gördügü manzara karsisinda bir seyler yapmasi gerektigini ifade eden Karagöz, "Havaalanina giderken menfezin patladigini fark ettim. Durarak 112 üzerinden AFAD Zonguldak Müdürlügüne bilgi verdim. Ayrica jandarmayi aradim. Havaalani istikametine geçerek Saltukova tren istasyonundan kalkmakta olan trenin önüne çikip yolu kapattim. Sükür kimseye bir sey olmadan olasi felaketin önüne geçebildim. Dogal afet bölgemizi olumsuz etkiledi, herkese geçmis olsun" dedi.

Bati Karadeniz’de etkili olan asiri saganak nedeniyle demiryollarinda yasanan heyelan ve raylarin zarar görmesi dolayisiyla Karabük-Zonguldak arasindaki demiryollari ulasimi ikinci bir emre kadar durduruldu.
Kaynak: İHA