Zonguldak-Eregli Karayolu Heyelanlar Nedeniyle Trafige Kapatildi

Zonguldak-Eregli Karayolu’nda, saganak yagislar sonrasi meydana gelen heyelanlar nedeniyle yol çift yönlü olarak trafige kapatildi.

Zonguldak-Eregli Karayolu Heyelanlar Nedeniyle Trafige Kapatildi
Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak-Eregli Karayolu Iliksu mevkisinde meydana gelen heyelan bölgesinde incelemede bulunarak, çalismalar hakkinda bilgi aldi. Il genelinde yagislarin devam ettigini açiklayan Vali Tutulmaz, "Asiri yagislarin meydana getirdigi sel, taskin, toprak kaymasi ve heyelan gibi olumsuzluklara vatandaslardan da an itibariyla gelen 80 ihbar da dikkate alinarak bin 174 personel ve 358 araçla müdahale ediliyor. Eregli ve Devrek yolunda meydana gelen su taskinlari ve heyelanlar nedeniyle ulasim kontrollü olarak saglaniyor. Çalismalar araliksiz devam ediyor. Yeni heyelanlar olusuyor, vatandaslarimizin zaruri olmadikça bu yollari kullanmamalari önem arz ediyor" dedi.

Zonguldak Valiligi tarafindan sosyal medya hesabi üzerinden paylasim yapilarak, Eregli yolunun çift tarafli olarak trafige katildigi bildirildi.

Açiklamada, "Devam eden asiri yagislarin Kdz. Eregli yolunda meydana getirdigi heyelanlar ve yeni olusabilecek heyelanlar nedeniyle yol çift tarafli olarak araç trafigine kapatilmistir. Çalismalar araliksiz olarak sürdürülmektedir" denildi.

Il genelinde devam eden yagislar nedeniyle Zonguldak merkezde metrekareye 247 kilogram yagis düserken, Çaycuma ilçesine 173 kilogram, Gökçebey ilçesine 147 kilogram, Devrek ilçesine 130 kilogram, Kdz. Eregli ilçesine 129 kilogram, Kozlu ilçesine 113 kilogram, Alapli ilçesine 89 kilogram, Kilimli ilçesine 87 kilogram, Beycuma beldesine 197 kilogram yagis düstü.
Kaynak: İHA