Türkiye'nin Sakli Cenneti Borçka Karagöl Ziyaretçilerini Agirliyor

Türkiye’nin "sakli cennetleri" arasinda gösterilen Borçka Karagöl, yesilin her tonunu barindiran agaçlarin göle yansimasiyla görsel bir sölen sunuyor.

Türkiye'nin Sakli Cenneti Borçka Karagöl Ziyaretçilerini Agirliyor
Artvin’in en önemli turizm merkezlerinden Borçka Karagöl Tabiat Parki, ziyaretçilerini agirlamaya devam ediyor.

Ilçe merkezine 27 kilometre mesafede yer alan ve Türkiye’nin "sakli tabiat cennetleri" arasinda gösterilen Borçka Karagöl Tabiat Parki, yesilin her tonunu barindiran agaçlari, yürüyüs yollari, piknik ve kamp alanlariyla turistlerin vazgeçilmez noktalarindan biri.

Orman içerisinde yer alan Karagöl essiz manzarasi ve yansimasiyla ziyaretçilerine güzel görüntüler sunuyor.

Dogayla bas basa bir gün geçirmek isteyen doga ve fotograf tutkunlari, tabiat parkinin yolunu tutuyor.

Esiyle birlikte Osmaniye’den Karadeniz turuna çikan Aytekin Kavci, Borçka Karagöl’ü Türkiye’de gördügü en iyi yerlerden biri olarak degerlendirerek, "Türkiye’nin yüzde 90’ini gezdim sonuna kadar ama böyle bir manzara, böyle bir güzellik daha önce rast gelmemisti. Pürüzsüz saf doga, yesillik dokunulmamis harika yani" dedi.

Bitlis’ten balayi turuna çikan Büsra Öksüz ve Ramazan Öksüz çifti ise, "Sosyal medyadan gördük esimle yeni evlendigimiz için bir gezi turu yapalim dedik. Buralar müthis gerçekten inanilmaz herkese tavsiye ediyorum. En çok büyüleyen sey her tarafin bu kadar yesillik, temiz olmasi. Burada gerçek nefes alabildik yani" diye konustu.

Sosyal medyadan sürekli gördügünü ve dogasini çok merak ettigini belirten Mine Bestepe de Borçka Karagöl’ü görmek için Sakarya’dan geldigini söyledi.

Bestepe, "Sonunda gelebildim. Sürekli Instagram’dan, YouTube’dan gördügüm bir yerdi. Birçok videoyu izleyip gelmistim bir bilgim vardi yani burayla alakali çok merak ettigim bir yerdi. Dogasini falan çok merak ediyordum. Çok enteresan ve çok da güzel bir yer açikçasi. Baliklari, gölü, ne bileyim agaçlari, yesili gerçekten çok güzel, nefes aldiginizi hissedebiliyorsunuz" seklinde konustu.

Istanbul’dan arkadaslariyla Borçka Karagöl’e gelen Emre Baki ise, "Karadeniz gezisi olarak çiktik yola ve su an Artvin’deyiz. Oldukça güzel gözüküyor. Yollarda arabayla çikarken tabii ki zorluk yasadik çünkü bozuk yollar. Kirletilmemis, dogal yasam devam ediyor, yesillikler çok iyi. Güzel olan taraflardan biri de yerlerde çöp göremedim. Çok fazla yabanci turist göremedim, yerel halkimiz var. Onun disinda suda baliklar ve kano tarzi seyler yapiliyor çok güzel" dedi.

Kaynak: İHA