Osmangazi'nin Havuzlari Rekora Kosuyor

Osmangazi Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Soganli, Fatih, Demirtas ve Karaman Yüzme Havuzlari, okullarin kapanmasiyla birlikte sporseverlerin akinina ugradi. Yaslari 6 ile 14 yas arasinda degisen çocuklar, Yaz Spor Okullari ile hem sicak yaz günlerinin keyfini çikarirken hem de yüzme ögrenme imkâni buluyor.

Osmangazi'nin Havuzlari Rekora Kosuyor
Osmangazi Belediyesi tarafindan çocuklarin tatillerini spor yaparak geçirmelerini saglamak amaciyla 13 Haziran’da baslayan Yaz Dönemi Yüzme Kurslarinin ilk iki dönemine toplam 2 bin 338 ögrenci kayit yaptirdi. Havuzlarda rekora kostuklarini söyleyen Osmangazi Belediye Baskani Mustafa Dündar, hafta içi ve hafta sonu olmak üzere 2 ayri programda 9 dönem olarak gerçeklestirilen yüzme kursuna katilan kursiyerlerin yas ile yüzme bilme derecelerine göre gruplara ayrildigini vurguladi.

Havuzlar civil civil

Bursa’nin spor kenti olarak anilmasinda büyük pay sahibi olan Osmangazi Belediyesi’nin yaz dönemi yüzme kurslarinin hafta içi programinda çocuklar 10.00-17.00 saatleri arasinda birer saatlik dilimler halinde haftanin dört günü egitim aliyor. 2 hafta boyunca süren hafta içi programlarinda yer alan 1890 yüzme tutkunu, toplamda 8 saat egitim görüyor.

Bunun yani sira hafta sonu programlarinda bulunan 406 sporcu ise 11.00-16.00 saatleri arasinda 4 hafta boyunca birer saatlik verilen egitim ile birlikte toplam 8 saat yüzme egitimi alarak kursu tamamliyor. Ayni zamanda Ertugrul Saglam Spor Tesisleri’nde 04 Temmuz itibariyle Sali, Çarsamba, Persembe ve Cuma günleri 10.00-16.00 saatleri arasinda 4-6 yas grubu ögrenciler için baslayan kurstan da toplam 42 çocuk faydalaniyor.

Profesyonel yüzme antrenörleri nezaretinde gerçeklestirilen egitimler sonunda kursu basariyla tamamlayan kursiyerler sertifika almaya hak kazaniyor.
Kaynak: İHA