Milletvekili Resul Kurt'tan Su Açiklamasi

AK Parti Adiyaman Milletvekili Resul Kurt, deprem bölgesi Adiyaman’da yasanilan su kesintileriyle ilgili "AFAD tarafindan konteyner kentlerde yasayan hemsehrilerimizin su sorunu yasamamasi için sondaj çalismalari devam etmektedir." dedi.

Milletvekili Resul Kurt'tan Su Açiklamasi


AK Parti Adiyaman Milletvekili Resul Kurt, deprem bölgesi Adiyaman’da yasanilan su kesintileriyle ilgili açiklamalarda bulundu. 6 Subat depreminin sadece insanlara ve binalara zarar vermedigini sehrin su ve kanalizasyon alt yapisina da zarar verdigini vurgulayan Kurt, “Belediye ekipleri ve çalisanlari altyapi hasarlarini büyük özveri ile sürekli olarak onariyor. Tüm sehrimize su verilmesi için çalisiyor. Basinç ve depremden dolayi hatlarda ve sistemde yasanan arizalardan dolayi zaman zaman sorun olsa da en kisa zamanda giderilerek su temini saglanmaya çalisilmaktadir. Simdiye kadar su problemi yasanan konteyner kentlerle ilgili ilk etapta acilen sondaj vurulmasi gereken konteyner kentler tespit edilerek gerekli aksiyonlar ve önlemler alinarak çözüm için yogun bir mesai harcanmistir." diye konustu.



Kurt, sunlari kaydetti:

"Ihtiyaç oldukça sondaj vurularak temini yoluna girilmektedir. Sondaj vurulan konteyner kentlerde de su deposu ve hidrofor sistemi kurulmaktadir. Ayrica, sondaj sayisi konteyner kentlerdeki konteyner sayisi ve vurulan sondajdan çikan debiye göre farkliliklar gösterebilmektedir. Basta valimiz ve belediye baskanimiz olmak üzere sehrimizin yöneticileri sorunlari yakindan takip etmektedir. AFAD tarafindan konteyner kentlerde yasayan hemsehrilerimizin su sorunu yasamamasi için sondaj çalismalari devam etmektedir. Sehrimize ve hemsehrilerimize hizmet veren tüm çalisanlara ve emekçilere tesekkür ediyorum.”
Kaynak: İHA