MAG AME Gönüllüleri Marmaris Yanginin Söndürülmesine Katki Verdi

Mugla’nin Marmaris ilçesinde çikan orman yanginlarinin söndürülmesi için bölgeye harekete eden Datça MAG AME ekipleri, söndürme çalismalarina destek sagladi.

MAG AME Gönüllüleri Marmaris Yanginin Söndürülmesine Katki Verdi


Datça MAG AME ekipleri de Marmaris yanginina aldiklari ilk ihbarin ardindan Acil Müdahale Öncü ekibiyle yanan sahaya hareket etti. MAG AME Acil Müdahale ekibi 2 ayri noktada çikan yanginlarda orman ve itfaiye ekipleri ile birlikte koordineli bir sekilde müdahaleye basladi.

Yanginin kontrol altina alinmasi ve sogutma islemlerinin baslamasiyla gönüllü ekipler bölgeden ayrildi. MAG AME ekipleri son ana kadar alevlere müdahale ve sogutma çalismalarina hizli ve etkili mücadele verdi. Datça özelinde tek görev yapan STK olan Datça MAG AME gönüllü ekibi afet durumlarinda itfaiye, OGM, AFAD, jandarma, sahil güvenlik ve polis ekipleri ile koordineli olarak görev yapiyorlar.

Konu ile ilgili Datça Mahalle Afet Gönüllüleri tarafindan yapilan açiklamada “Acil Müdahale Öncü Ekibi Marmaris Asparan bölgesinde öglen saatlerinde çikan orman yangininda OGM ekiplerine destek vermek üzere yangin bölgesine intikal etmistir. Yangin kara ve hava ekiplerinin üstün çabalariyla büyümeden kontrol altina alinmis, sogutma çalismalarina baslanmistir. DATÇA MAG AME ekibi görevini tamamlayarak Datça’ya dönüs yapmistir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA