Kizilay Genel Baskani Fatma Meriç Yilmaz Oldu

Kizilay’in olaganüstü genel kurulu, Ankara’da Kizilay’a ait Etimesgut yerleskesinde gerçeklestirildi. Yurdun dört bir yanindan gelen Kizilay delegelerinin oy kullandigi olaganüstü genel kurulda geçerli oylarin tamamini alan Fatma Meriç Yilmaz genel baskan oldu. Yilmaz, 155 yillik Kizilay tarihinin ilk kadin genel baskani olarak da tarihe geçti.

Kizilay Genel Baskani Fatma Meriç Yilmaz Oldu
Kizilay’in iyilik yolcugunu sürdürecek olan yeni yönetimi, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in video mesaji esliginde ve Saglik Bakani Fahrettin Koca ile AK Parti Genel Baskan Yardimcisi ve Ankara Milletvekili Jülide Sarieroglu’nun da katilimiyla Kizilay’in Ankara’daki Etimesgut yerleskesinde ‘Daima Türkiye Daima Kizilay’ sloganiyla gerçeklestirilen olaganüstü genel kurulda belirlendi. Kizilaycilik ruhunu yansitan ve birlik atmosferinde gerçeklesen olaganüstü genel kurulda Türkiye genelindeki Kizilay subelerinden gelen delegelerin kullandigi oylarla yeni Genel Baskan Fatma Meriç Yilmaz oldu. Türk Kizilay Genel Baskani Fatma Meriç Yilmaz, konusmasinda Kizilay’i bir kariyer degil, bir emanet olarak gördüklerini ve bu emanette 155 yilin birikimi, Kizilay’dan fayda görmüs öksüzün, yetimin, mazlumun ve muhtacin duasi oldugunu söyledi.



“Bu emanette dünyada yardim bekleyen insanlarin umudu var”

155 yillik merhamet çinari Kizilay’in olaganüstü genel kurulunda bir araya geldiklerini ifade eden Yilmaz, “Biz Kizilaycilar olarak milletimiz için ayagimizi saglam bastik ve kimseden taltif beklemeden, kim ne diyor diye bakmadan, yalnizca Allah rizasi için iyilik yapmaya, yardima kosmaya, gece gündüz çalismaya devam ettik. Gönüllü ordumuzla, çalisanlarimizla nefesimizin yettigi son ana kadar depremzede kardeslerimizin yanindan ayrilmadik. Bugün hala bölgede yaralarin sarilmasi için özverili yol arkadaslarimiz depremzedelerin ihtiyaçlarini karsilamaya devam ediyorlar. Bugün de olaganüstü genel kurulumuzla bir bayrak degisimi yapiyoruz. Biz Kizilaycilar olarak biliriz ki bizler hangi görevde olursak olalim Kizilaycilik ruhu bakidir, devam eder. Bizler Kizilay’i bir kariyer degil, bir emanet olarak görürüz. Kizilay hepimizin emaneti. Bu emanette 155 yilin birikimi, bu kurumdan fayda görmüs öksüzün, yetimin, mazlumun ve muhtacin duasi var. Bu emanette bugün ve gelecekte, ülkemizde ve dünyada yardim bekleyen insanlarin umudu var. Hepimizin önceligi bu emanete sahip çikmak. Hepimiz biliyoruz ki, ülkemizin dört bir yaninda, dünyanin mazlum cografyalarinda bizi bekleyenler var. Ve bizler, bizi bekleyenlerin gözünü yolda birakmamaya kararliyiz. Gücümüz yardimseverlerin destegi, ihtiyaç sahiplerinin duasidir. Buradan bir kez daha gönlü genis bagisçilarimiza sonsuz sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.



“Her biri hayat verici hizmetlerle köklesen bir buçuk asirlik iyilik çinari Kizilay”

Kizilay’in iyilik duygusunun bu cografyadan baslayarak yoksullarin, magdurlarin dünyasinda adi oldugunu söyleyen Saglik Bakani Fahrettin Koca ise, “Ülkemizin gururu Türk Kizilay’in her biri hayat verici hizmetlerle köklesen bir buçuk asirlik iyilik çinarinin olaganüstü genel kurulunda sizlerle birlikte olmaktan bahtiyarlik duruyorum. Bizim dilimizin dünyada belki de en yaygin bilinen kelimelerinden biri Kizilay’dir. Kizilayimizin faaliyeti en evrensel ve milli islerimiz arasindadir. Türk Kizilay’in ulastigi her yerde bayragindaki ayla Türk bayragindaki ay sirt sirtadir. Bu bayragi yurt içinde ve yurt disinda tasiyan her gönüllüye, görevini gönüllülük bilinciyle yapan tüm görevlilere minnettariz. Bu minnettarligin tarihi Kizilay kadar eskidir. Kizilay gibi iyilik köprüsü olan, merhamet duygumuzu sosyal bir organizasyona dönüstüren saglam kurumlar, insanla bagini gelecege daima daha güçlü tasirlar. Türkiye’de insan kalbine dokunacak basari hikâyeleri yazmada Kizilay kadar ikinci bir kurum oldugunu düsünmüyorum. Sözlerimin basinda merhamet çinari dedigim Türk Kizilay’i bu sefer hayat agacina benzetecegim. Bugünkü görevlendirmeler tipki hayat agacinin temsil ettigi gibi bir degisim. Kökler derinlesiyor, dallar bu dünyanin dört bir yanina dogru biraz daha uzuyor ve iyilik yeni meyvelere duruyor. Sizleri ve sizler gibi ’Insanlik, merhamet üzerine kuruludur’ sözünü dünya görüsü haline getirdigine yürekten inandigim bütün Kizilay mensuplarini yürekten kutluyorum. Kizilayimizin genel kurulu hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Kinik’dan veda

Eski Genel Baskan Kerem Kinik ise büyük bir ailenin gönüllü neferi olarak her zaman katki verecegini ifade ederek, “Bugün gururla söylüyorum ki ben 2015 yilinda almis oldugumuz Kizilay yönetiminin ekonomik büyüklügünü 30 kat büyüterek yeni genel baskanimiza insallah devrediyoruz. Binlerle sayili olan gönüllülerimizi yüzbinlerle sayili gönüllülere costurarak çikartmis bir hareket olarak teslim ediyoruz. Bugün onbinlerle sayili olan bagisçilarimizi her yil 3 milyonu askin bagisçinin bagis yaptigi, dünyanin en fazla sayida insaninin bagis yaptigi sivil toplum kurulusu itibariyla Allah’a hamdolsun genel baskanimiza devrediyoruz. Planlarimiz var, programlarimiz var. Bu yürüyüs hiçbir zaman durmayacak biliyorum. 2015 yilinda olaganüstü kongrede beraber seçildigimiz Prof. Fatma Meriç Yilmaz arkadasimizla, hocamizla beraber bu büyük degisim sürecinin içinde beraber olduk” dedi.

Kinik sözlerini, “Devletimiz var olsun, Kizilayimiz var olsun. Insanligin son istirabi dinene kadar bu yürüyüs hep büyüyerek devam etsin” sözleri ile bitirdi.

Konusmalarin ardindan genel kurula katilan delegeler oy birligi ile Fatma Meriç Yilmaz’i Kizilay’in yeni genel baskani seçti. Yilmaz, kullanilan oylarin tamamini alarak Kizilay’in ilk kadin genel baskani oldu.
Kaynak: İHA