Kars Belediye Baskanligi'ndan Aynali Kösk Açiklamasi

Kars’in en önemli kültür varliklarindan birisi olan Aynali Kösk, Milliyetçi Hareket Partisi’nden ihraç edilen Belediye eski Baskani Murtaza Karaçanta, döneminde icradan satisi yapilan ve uzun süre mahkemesi devam eden tarihi binanin sonuçlanan mahkemesi ile birlikte icradan satisi yapildi.

Kars Belediye Baskanligi'ndan Aynali Kösk Açiklamasi
Eski Belediye Baskani Karaçanta tarafindan icrayla satisi yapilan Aynali Kösk’ün satisiyla ilgili Kars Belediye Baskanligi’ndan da yazili açiklama yapildi.

Yapilan yazili açiklamada, “Mülkiyeti Belediyemize ait olan ilimiz Kültür Envanterine kayitli tarihi Aynali Kösk Binasinin icra yoluyla satilmasi hakkinda yerel basin ve sosyal medyada yer alan haberler üzerine Belediye Baskanligimizca açiklama yapma geregi duyulmustur. Aynali Kösk Binasi, Kars 1. Icra Dairesi’nin 2018/869 esas sayili dosya kapsaminda 3 adet temlikname alacagina karsilik Kasmir Temizlik Otomotiv Insaat Maden Tic. San. Ltd. Sti. firmasi tarafindan haciz islemi yapilarak icra dairesinden satisi talep edilmistir. Söz konusu tasinmazin satisi talebine karsin dönemin Belediye yönetimince ilgili mahkemeye Haczedilmezlik Sikâyeti Davasi açilmadigi için Aynali Kösk Binasi’nin satisi 27.03.2019 tarihinde Kars 1. Icra Dairesince açik artirma yolu ile ilgili firmaya yapilmistir” denildi.

Belediye Baskanligi’nca yapilan açiklamada, “Dönemin Belediye yönetiminin ihmali neticesinde gerçeklesen satis islemine karsin Belediyemizce 01.04.2019 tarihinde Kars Icra Hukuk Mahkemesi’ne 2019/80 esas sayili dosya ile ihalenin feshi davasi açilmis olup yapilan yargilama sonucu mahkemece açilan davanin reddine karar verilmistir. Belediyemizce verilen bu karara karsin tüm hukuk yollari kullanilarak üst mahkemelere itirazlar yapilmis, yapilan itirazlara ragmen Kars Icra Hukuk Mahkemesinin karari, Yargitay 12. Hukuk Dairesi’nin 2021/11384 Esas 2022/334 sayili karari ile 13.01.2022 tarihinde onanarak kesinlik kazanmistir” ifadelerine yer verildi.

“Hukuki girisimlerimiz devam edecek”

Kars Belediye Baskanligi’nca gerekli mercilere hukuki girisimlerin yapilacagina dikkat çekilen açiklamada su ifadelere yer verildi.

“Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz’ün görevi devraldiginda atil durumda olup verdigi talimat dogrultusunda yapilan tadilat ve tefrisatin ardindan Aynali Kösk Kültür Sanat Merkezi ve Bilgi Evi olarak gençlerimizin kaliteli vakit geçirdikleri ve çesitli sosyal ve kültürel etkinliklerin gerçeklestirildigi bir merkez haline getirildi.

Kullanimina devam ettigimiz tarihi yapinin mülkiyetinin Belediyemizde kalmasi için simdiye kadar bütün girisimler yapilmistir. Ilimiz için simge degerinde olan bu tarihi yapinin mülkiyetinin Belediyemize kazandirilmasi adina bundan sonra da hukuki girisimler dâhil olmak üzere her türlü gayret gösterilecektir.”
Kaynak: İHA