Karayolunun Ortasinda Çiplak Ayakla Yürüyünce Jandarmayi Harekete Geçirdi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde karayolunun ortasinda çiplak ayakla yürüyen sahis, jandarma ekiplerince ikna edilerek karakola götürüldü. Ekip aracina binmek istemeyen sahis, “Siz bana gösterin, ben kiyidan giderim. Allah’in yolunda gidiyorum. Ben Türküm ve bir garip yolcuyum” dedi.

Karayolunun Ortasinda Çiplak Ayakla Yürüyünce Jandarmayi Harekete Geçirdi
Sabahin erken saatlerinde Manavgat-Alanya D-400 karayolunda bir sahsin yol ortasinda araçlarin arasinda yalinayak yürüyerek Alanya istikametine giden ve trafigi tehlikeye düsüren bir kisinin oldugu ihbari Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Merkez Jandarma Karakolu ekiplerini harekete geçirdi. Nifrit Köprüsü’nü geçen ekipler, emniyet seridini belirleyen beyaz çizgiyi takip ederek yol ortasinda yalinayak yürüyen sahsi Manavgat-Alanya karayolunun 8. kilometresinde durdurdu. Jandarma ekiplerini karsisinda gören sahis, ekiplerin kenara gelip araca binmesini istemesi üzerine aglamakli bir ses tonuyla, “Benim evim vatanim. Siz beni birakin, nereden gitmem gerekiyorsa söyleyin oradan gideyim. Allah’in izniyle kenardan kenardan giderim. Türküm, bir garip yolcuyum. Allah’in yolunda gidiyorum" dedi.

Jandarma ekipleri sahsi ikna ettikten sonra Merkez Karakoluna getirirken, adinin Ramazan Ekici oldugu belirlenen sahsa yiyecek ismarlanarak karni doyuruldu. Jandarmanin "Sana simit alayim, yer misin?" sözlerine "Benim param yok. Sana ne verecegim?" diye cevap veren Ramazan Ekici, jandarmanin "Senin duan bize yeter" demesi üzerine simidi yemeyi kabul etti. Kisa süre önce annesini kaybettigi ögrenilen Ramazan Ekici, Serik’ten gelen akrabalarina teslim edildi.
Kaynak: İHA