Gürkan, Bakan Isikhan'a Kayisi Üreticilerinin Taleplerini Iletti

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Prof. Dr. Vedat Isikhan, bir dizi temas ve ziyaretlerde bulunmak için Malatya’ya geldi. Bakan Isikhan ziyaretleri çerçevesinde Malatya Büyüksehir Belediyesini de ziyaret etti.

Gürkan, Bakan Isikhan'a Kayisi Üreticilerinin Taleplerini Iletti
Büyüksehir Belediyesi ziyareti çerçevesinde Bakan Isikhan’i makaminda agirlayan Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, Malatya’da kayisi çiftçilerinin mevsimlik isçi bulmakta zorlandigini belirterek, bazi önerilerde bulundu.

Kahramanmaras merkezli depremlerden sonra mevsimlik isçilerin baska illere dagildigini aktaran Baskan Gürkan, mevsimlik isçilerin yasam kosullarinin iyilestirilmesi halinde bu sorunun ortadan kalkacagini ifade etti.

Ayrica Baskan Gürkan, Bakan Isikhan’dan tarimin yogun oldugu ilçe belediyelerine Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi tarafindan bir fon verilmesini talep etti.

Yasanan depremler sonrasinda devlet millet el ele vererek yaralarin sarilmasi noktasinda büyük gayretler gösterildigini animsatan Baskan Gürkan, “6 Subat depremi ile birlikte devletimizin tüm kurum ve kuruluslari, basta Cumhurbaskanimiz olmak üzere bakanlar kurulumuz Malatya ve deprem bölgesinde yaralarin sarilmasi için büyük gayret ve çaba gösterdiler. Sizlerde geçen hafta Ankara’da depremden agir sekilde etkilenen 4 ilimiz ile ilgili genis çerçeveli bir toplanti gerçeklestirdiniz. Bugünde Malatya’miza geldiniz, bu anlamda Malatyali hemserilerim adina sizlere tesekkür ederiz. Malatya geçmis tarih içerisinde yasadigi afetlerden dolayi 4 defa yer degistirmistir.  6 Subat depreminden sonrada Malatya’nin bir daha yerinin degismemesi noktasinda Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligimiza, fikirlerimizi sunduk. Yerinde dönüsüm ile uydu kentlerin sehrin omurgasina entegre edilmesini ifade ettik” dedi.

“Ne talebiniz olursa olsun her zaman yaninizdayim”

Malatya’nin talepleri noktasinda her zaman katki saglayacaginin altini çizen Bakan Isikhan, “Yasanan 6 Subat depremi için tekrardan tüm Malatyali kardeslerimize geçmis olsun diyorum. Sayin Belediye Baskanimiz, valimiz ve tüm bürokratlarimiz deprem süresi boyunca canla basla çalisti. Beni burada sevindiren bir olay oldu, depremde belediyenin hazirlikli olmasi çok önemli bir husustur. Hazirlikli oldugu içinde vatandaslarimizin temel ihtiyaçlari basta olmak üzere diger ihtiyaçlarinin da karsilanmasi yaptiginiz organizasyon ile basarmissiniz. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani olarak Malatyali kardeslerimizin is insanlarimizin her türlü talebini yerine getirmek için maksimum katki gösterecegiz. Bu açidan rahat olmanizi istiyorum. Sayin valimizin de bazi talepleri var. Ne talebiniz olursa olsun bir bakan bir kardesiniz olarak, her zaman yaninizdayim. Ne kadar çok vatandasimiza ve  kardesimize dokunabilirsek, o kadar iyi olur. Gelecekte Malatya’miz toparlandiktan sonra istihdami daha da artacaktir. Projelerinize destek verecegiz yeter ki siz talepte bulunun. Is Bulma Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu burada her türlü destegi vermeye hazir. Malatya’ya ilk ziyaretimiz oldu ama ikini gelisimizde sanayi bölgesini, isçi kardeslerimizi yerlerinde ziyaret etmeyi planliyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA