Firtina Minareyi Araçlarin Üzerine Devirdi Açiklamasi 2 Yarali

İçel Erdemli’de yagisla birlikte çikan firtina ve hortum bir cami minaresini devirdi, agaçlari kirdi, pazarin çelik halatini kopardi, seralari çökertti. Minarenin araçlarin üzerine devrilmesi sonucu yaralanan 2 kisi hastaneye kaldirildi.

Firtina Minareyi Araçlarin Üzerine Devirdi Açiklamasi 2 Yarali
Meteorolojinin uyardigi yagisli hava İçel’in Erdemli ilçesinde etkili oldu. Yaklasik yarim saat etkili olan yagis sirasinda ilçeye bagli Kocahasanli Merkez Mahallesi’nde firtina ve hortum çikti. Firtina ve hortum Yeni Cami’nin iki minaresinden birini uçurdu. Minarenin bir kismi o sirada seyir halinde olan 06 BCU 077 plakali otomobil ile park halindeki bir baska aracin üzerine düstü. Olayda seyir halindeki araçtan bulunanlardan 2 kisi yaralandi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine saglik, polis, zabita ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yaralilari ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldirdi. Itfaiye ve polis ekipleri ise olay yerinde inceleme yapti.

Minarenin çökmesi sonucu park halindeki araci zarar gören Durhasan Kara da, kendisinin yemek yemek için aracini park ettigini, ardindan firtina ile minarenin devrildigini söyledi.



Firtina nedeniyle ayni bölgede bulunan bir pazar yerinin tenteneleri kismen çökerken, tenteneleri tutan çelik halatin bile kopmasi dikkat çekti. Pazar yerinde park halinde bulunan bir araç da zarar gördü.

Birçok agacin kirildigi firtinada hortum sirasinda bir üreticiye ait sera ise tamamen çöktü. Çöken seranin oldugu yere gelen sahipleri büyük üzüntü yasadi.

Amcaogluna ait seranin çöktügünü belirten Zeynel Tipi, "Bir anda bulut geldi, hortum olustu. Amcaoglumun serasini saniyeler içerisinde yerle bir etti. Yetkililerden destek beliyoruz, en az 400 bin TL zarar var" dedi.

Kaynak: İHA