Burhaniye'de Emekli Teknikerden Lavanta Bahçesine Gönül Kapisi

Burhaniye ilçesinde, emekli tarim teknikeri Ergenç Çavusoglu (68), emeklilikten sonra katildigi ahsap oyma kursunda becerisini gelistirirken, lavanta bahçesi için hazirladigi kapilarda ilgi gördü. Gönül Kapisi, Dilek Kapisi ve Vuslat Kapisi adi verilen dekorlar ile hatira fotografi çektiren vatandaslar Çavusoglu’na tesekkür etti.

Burhaniye'de Emekli Teknikerden Lavanta Bahçesine Gönül Kapisi
Kirsal Kizikli Mahallesindeki atölyede ücretsiz kurslar veren Ergenç Çavusoglu, 4.Balikesir Aromaterapi Festivali için eski kapilara dekor verdi. Lavanta bahçesine konan Gönül Kapisi, Dilek Kapisi ve Vuslat Kapisi ziyaretçilerin büyük ilgisini çekerken, çok sayida vatandas kapilarla hatira fotografi çektirdi. Atölyede ahsap oyma, su kabagi isleme ve resim çalismalarina devam eden Ergenç Çavusoglu, “24 yil önce emekli oldum. Emekli olduktan sonra da resim, su kabagi isleme ve ahsap oyma kurslarina katildim. Simdi de pek çok merakliya ücretsiz kurslar veriyorum. Bu arada eski kapilari isleyerek desen veriyorum. Balikesir Çiftçi Egitim Merkezi’nde (BAÇEM) Aromaterapi Festivali planlaninca, benden bu kapilari istediler. Kapilarin ilgi görmesi de beni memnun etti. Pek çok vatandas bu kapilarla fotograf çektirdi” dedi.

Festivale katilan illüzyonist Ilkay Çigdem de, “Ergenç agabey çok güzel isler yapiyor. Lavanta bahçesi için tasarlanan bu kapilar da ilgi çekti. Ellerine saglik” dedi.

Kaynak: İHA