Bosanma Asamasindaki Esini Iki Kez Kaçiran Muhtar Serbest Birakildi

Çanakkale’nin Çan ilçesinde bosanma asamasindaki esini iki kez zorla kaçirip darp etmekten tutuklu yargilanan muhtar, tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi. Savci tahliye kararina itiraz etti.

Bosanma Asamasindaki Esini Iki Kez Kaçiran Muhtar Serbest Birakildi
Çan’in Cumhuriyet Mahallesi Hilmi Bodur Sokak’ta oturan Serbetli köyü muhtari Ilker Mustafa Kuloglu (51) ile bosanma asamasinda oldugu esi Ilknur Kuloglu’ndan (41) haber alamayan yakinlari, geçen yil 23 Nisan’da polise basvurdu. Kayip çift aranirken, Ilknur Kuloglu jandarmayi arayip yardim istedi. Esinin kendisini kaçirdigini söyleyen Ilknur Kuloglu, Ilker Mustafa Kuloglu’nun yerini tarif etti. Jandarmanin yakaladigi Kuloglu, islemleri sonrasi savciliga sevk edildi. Esinin suçlamalarini reddeden Kuloglu, savciliktaki ifadesinin ardindan serbest kaldi. Ilknur Kuloglu hakkinda ise koruma karari verildi.



Bosanma asamasindaki esini ikinci kez kaçirdi

Ilker Mustafa Kuloglu ardindan esini ikinci kez kaçirdi. Kuloglu ile bosanma asamasindaki esi Ilknur Kuloglu, en son 8 Haziran 2022 tarihinde saat 01.30 siralarinda Çan ilçe merkezindeki evlerinden çikarken görüldü.

Çiftten bir daha haber alinamamasi üzerine yakinlari durumu 112 hattina bildirdi. 8 Haziran sabah saat 08.00’den itibaren muhtar ve esini arama çalismalari baslatildi. Çan Ilçe Jandarma Komutanligi ile JASAT ekipleri tarafindan araliksiz devam eden arama çalismalari sonucunda kayip olan Ilknur Kuloglu, Serbetli köyünde bir evde sag olarak bulundu. Muhtar Kuloglu ise evdeki av tüfegini de alarak kaçmasinin ardindan Çan Ilçe Emniyet Müdürlügüne giderek teslim oldu. Ilker Mustafa Kuloglu, emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edildi. Savci tarafindan darp, kasten yaralama, ese karsi cinsel istismar ve kisiyi hürriyetinden yoksun kilma suçlamalariyla nöbetçi mahkemeye sevk edilen Kuloglu, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Ilk kaçirma olayindan 3 yil 4 ay hapis cezasi aldi

Ilk kaçirma olayiyla ilgili sorusturma tamamlanarak, iddianame hazirlandi. Kuloglu hakkinda ’esi kasten yaralama’ ve ’kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçlarindan Çan Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açildi. Davanin 3’üncü durusmasi 1 Mart’ta görüldü.

Hakim, sanik Kuloglu’na ’kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan önce 4 yil hapis cezasi verdi, ardindan sabikasiz olmasi ve alacagi cezanin gelecegi üzerine etkisini göz önüne alarak, cezayi 3 yil 4 ay hapse çevirdi. Saniga ’esi kasten yaralama’ suçundan ise 150 gün karsiligi 6 bin TL adli para cezasi verildi.

Kuloglu’nun para cezasi 5 yil süreyle ertelendi.

Tutuklu muhtar için 2’nci kaçirma olayiyla ilgili 3 ayri suçtan 23 yila kadar hapis cezasi talep edildi

Savcilik, ikinci kaçirma olayina iliskin sorusturmayi da tamamladi. Iddianame, Çanakkale 1’inci Agir Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. Savci iddianamede, Ilker Mustafa Kuloglu için ’cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan 7 yila kadar, ’kasten yaralamadan’ 6 yila kadar, ’nitelikli cinsel saldiri’ suçundan da 10 yila kadar hapsini talep etti. Tutuklu Ilker Mustafa Kuloglu’nun yargilanmasina 15 Mart’ta Çanakkale 1’inci Agir Ceza Mahkemesi’nce baslandi. Davanin 3’üncü durusmasi ise 7 Temmuz tarihinde görüldü.

Durusmada taraf avukatlari ve muhtari Ilker Mustafa Kuloglu hazir bulundu. Cumhuriyet savcisi tutukluluk halinin devamini talep etti.

Tutuklu Muhtar Ilker Mustafa Kuloglu, durusmadaki savunmasinda, “Ben tutuksuz yargilanmak istiyorum, uzun süredir tutukluyum. Iddialarin hiçbirini kabul etmiyorum. Ben esimin 11 gün altini temizledim. Ona bu eylemi gerçeklestirmem mümkün degildir” dedi.

Savunmalarin ardindan mahkeme heyeti tutuklu sanik Kuloglu’nun mevcut delil durumu, delillerin büyük ölçüde toplanmis olmasi, delillere etki etme imkan ve ihtimalinin bulunmayisi nedeniyle tahliye edilerek tutuksuz yargilanmasina karar verdi.

Savci tahliye kararina itiraz etti.
Kaynak: İHA