Bartin'da Dere Yataklari Tasti, Ev Ve Is Yerleri Su Altinda Kaldi

Bartin’da iki gündür etkili olan saganak yagislar sonrasinda dere yataklari tasti, ev ve is yerleri sular altinda kaldi. Taskinlar nedeniyle mahsur kalan vatandaslari ekipler kurtardi.

Bartin'da Dere Yataklari Tasti, Ev Ve Is Yerleri Su Altinda Kaldi
Bartin’da saganak yagislarin ardindan Arit karayolu üzerinde yer alan Karaçay Deresi’nin tasmasi sonucu Karadere Köprüsü ulasima kapandi. Park halindeki bir otomobil sel sulari ile sürüklenerek köprü korkuluklarina çikti. Dere yataginin çevresindeki is yeri ve konutlarda kalan vatandaslar, AFAD ile itfaiye ekipleri tarafindan kurtarildi. Yaralanan bir vatandas 112 ekiplerince ilk tedavisinin ardindan ambulansla Bartin Devlet Hastanesine kaldirilarak tedavi altina alindi. Bölgedeki hayvanlar da itfaiye erlerince kurtarilarak güvenli bölgeye tasindi.

Amasra ilçesine bagli Çakraz köyünde de derenin tasmasiyla konutlarin giris katlarini su basti. Göçgündemirci köyünde de derenin tasmasi ile çok sayida is yeri sular altinda kaldi. Is yerlerinde mahsur kalan vatandaslar is makineleri ve traktörlerle kurtarildi.

Karadeniz Sahil Yolu’nun bazi noktalarinda da taskinlar nedeniyle ulasim tek seritten kontrollü olarak saglanmaya baslandi. Bartin’dan Amasra’ya ulasim saglayan Amasra Tüneli’nde ormandan gelen sular adeta selaleyi andirdi. Ekipler tünel giris ve çikisinda önlem aldi.

Bartin Valisi Nurtaç Arslan, Karaçay Deresi’nin tasmasi sonucu 3 vatandasin mahsur kaldigini ve ekiplerce kurtarildigini belirterek, “Çok sükür can kaybi olmadan arkadaslarimizi kurtardik. Simdi bölgeleri gezmeye basliyoruz. Irmak bölgesine geçecegiz. Suyun seviyesine bakmamiz lazim. Hepimize çok geçmis olsun” dedi.

Göçgündemirci köyünde is yerini su basan bir vatandasta yagisin aksam saatlerinden itibaren etkili olarak sürdügünü ifade ederek, “Dün aksamdan beri siddetli olarak yagiyor. Taskin sabah 10 gibi basladi.

Dükkanlarimiza su girdi. Kapattik gidiyoruz. Yapabilecegimiz bir sey yok. Malzemelerimizi yüksek bir yere kaldirdik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA