Ayvalik'ta El Emegi Göz Nuru Ürünler Mahalle Evleri Pazarinda Hayat Buldu

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, kadinlarin ürettikleri el emegi ürünlerle bir yandan hayata daha aktif katilmalarini bir yandan da aile bütçelerine katki saglamalarini hedefleyen Ayvalik Belediyesi, Mahalle evleri ile ilçedeki kadin girisimciligine önemli bir destek sunuyor. Ilçe merkezindeki at arabacilar meydani olarak da isimlendirilen Dr. Fazil Dogan Meydani’ndaki Mahalle evleri Pazari’nda Persembe, Cumartesi ve Pazar günleri olmak üzere yaz boyunca haftanin 3 günü birbirinden güzel el emegi ürünler begeniye sunuluyor.

Ayvalik'ta El Emegi Göz Nuru Ürünler Mahalle Evleri Pazarinda Hayat Buldu
Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in göreve gelir gelmez hayata geçirdigi projeyle, Mahalle evleri bünyesindeki kurslarda egitim gören kadinlar, yil boyunca ürettikleri birbirinden güzel el emegi ürünleri bu pazarsa satisa sunarak aile ekonomilerine katki sagliyor.

Konuyla ilgili gazetecilerin sorularini yanitlayan Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin yaptigi açiklamada, “Faaliyetlerine araliksiz devam eden 5 mahalleevimizde üretilen el emegi ürünler bu pazarda müsterilerle bulusma imkani buluyor. Kadinlar girisimciligi çok yönlü olarak uygulama ve ögrenmenin yani sira aile bütçelerine de önemli bir katki saglamis oluyor. Haftanin 3 günü açik olan Mahalleevleri Pazari’nda herkes gönül rahatligiyla hediyelik esya alisverisini yapabilir” dedi.

Kaynak: İHA