43 Ilin Geçis Güzergahinda Kuvvetli Yagis Etkili Oldu Açiklamasi Kazalar Pes Pese Geldi, 8 Yarali

Ulasimda 43 ilin geçis güzergahi "kilit kavsak" Kirikkale’de, hafta sonu yasanan trafik yogunlugu "Dron" ile havadan görüntülendi. Araç trafiginin yogun oldugu bölgede yagan kuvvetli yagis sebebiyle kayganlasan yolda meydana gelen 4 ayri trafik kazasinda 8 kisi yaralandi.

43 Ilin Geçis Güzergahinda Kuvvetli Yagis Etkili Oldu Açiklamasi Kazalar Pes Pese Geldi, 8 Yarali


Ulasimda 43 ilin geçis güzergahindaki "kilit kavsak" Kirikkale’de trafik yogunlugu yasandi. Hafta sonu tatillerini farkli sehirlerde degerlendiren vatandaslar, dönüs yoluna geçti. Ankara-Samsun kara yolunda araçlar yavas yavas ilerlerken, bazi güzergahlarda da trafik durma noktasina geldi. Araç trafiginin yogun oldugu bölgede öglen sonrasi aniden bastiran saganak yagis sebebiyle de 4 ayri noktada meydana gelen trafik kazalarinda 8 kisi yaralandi.

Kirikkale-Ankara kara yolu Kalecik Kavsagi’nda H.O.G. idaresindeki 06 DKL 902 plakali hafif ticari araç, T.G. yönetimindeki 37 BD 400 plakali tir ile çarpisti. Ihbar üzerine kaza yerine polis, jandarma ve saglik ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan D.A., H.G., E.A. ve T.A., ambulanslarla hastaneye kaldirildi. Ayni kavsakta meydana gelen diger bir kazada ise E.K.’nin kullandigi 06 T 1946 plakali ticari taksi ile A.Ü.’nün idaresindeki MKR 1156 yabanci plakali otomobilin çarpismasi neticesinde yaralanan S.K. ambulansla götürüldügü hastanede tedavi altina alindi.

Kirikkale Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yakinlarinda meydana gelen zincirleme trafik kazasinda da E.Ç. hakimiyetindeki 38 FL 941 plakali hafif ticari araç, S.D.’nin kullandigi 06 CVY 353 plakali cip ve H.S. idaresindeki 06 YSJ 18 plakali hafif ticari araç çarpisti. Kazada yaralanan N.D. hastaneye sevk edildi.

Kirikkale-Konya kara yolu üzerindeki Hacilar F Tipi Yüksek Güvenlikle Ceza Infaz Kurumu kavsagindaki kazada da A.K.’nin kullandigi 06 JP 803 plakali otomobil ile Haci Celal Sezgin idaresindeki 71 FH 421 plakali hafif ticari araç çarpisti. Kazada yaralanan S.A. ile S.A., ambulansla hastaneye kaldirilarak tedavi altina alindi. Kaza anini anlatan sürücü Haci Celal Sezgin, "Kavsaktan dönecektim süratim 50 ise 30’a düstüm. Arkadas öyle bir hizli geldi ki 80 ile mi 100 ile mi geldi bilemiyorum arkadan vurdu bana. Siçradim o tarafa gittim. Allah’a sükürler olsun herhangi bir zarar yok" dedi.

Kirikkale-Ankara kara yolunda da meydana gelen 7 araçli zincirleme trafik kazasinda ise maddi hasar olustu. Yoldan çikan bir kamyonet de sarampole devrildi. Araçlar, çekici yardimiyla otoparka kaldirildi. Kaza sebebiyle de uzun araç kuyruklari olustu.
Kaynak: İHA