Nemrut'un Boz Ayilari Sürü Halinde Görüntülendi

Bitlis’in Tatvan ilçesinde bulunan 2 bin 948 rakimdaki Nemrut Kalderasinda yasayan boz ayi sürüsü ziyaretçiler tarafindan görüntülendi.

Nemrut'un Boz Ayilari Sürü Halinde Görüntülendi
Dünyanin ikinci, Avrupa’nin ise en büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü civarinda yasayan boz ayilar ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. Her gün yerli ve yabanci yüzlerce turistin akin ettigi Nemrut Kalderasi dogal güzelliginin yani sira boz ayilariyla da ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kalderayi ziyarete gelen ziyaretçiler zaman zaman ayi sürpriziyle karsilasabiliyor. Genelde tek olarak dolasan Ayilar, ziyaretçiler tarafindan sik sik görüntülenirken bu kez sürü halinde görüntülendi. Ziyaretçiler tarafindan kayda alinan boz ayilarin ziyaretçilere aldiris etmeden orman içinde gezmeleri görüntülere yansidi.

Ilk defa boz ayilari gören bazi ziyaretçiler sasirirken, bazi ziyaretçilerin ise oldukça heyecanli oldugu gözlemlendi. Ilk defa geldigi Nemrut’ta boz ayilarla karsilastigini belirten Emrullah Tüzün, ayi görmenin kendisi için sürpriz oldugunu söyledi.

Ziyaretçilerden Erhan Eskin de, boz ayilari ilk defa sürü halinde gördügünü ifade etti.

Kaynak: İHA