Türkülerin Mahallesi Gesi, Ilçe Olmak Istiyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantisinda Türkiye’de ilçe sayisinin bine, il sayisinin da 100’e çikartilmasi yönündeki açiklamalarinin ardindan, adi türkülere de konu olan Kayseri’nin Melikgazi ilçesine bagli Gesi Mahallesi ve ayni bölgede bulunan mahallelerin muhtarlari, bölgenin ilçe olmasi için bir araya gelerek toplanti yapti.

Türkülerin Mahallesi Gesi, Ilçe Olmak Istiyor
Gesi Meydani’nda düzenlenen toplantiya Kapanan Gesi Belediye Baskani Sami Eker ile beraber Gesi, Gesi Fatih, Ildem Cumhuriyet, Vekse, Bagpinar, Subasi, Yesilyurt, Gürpinar ve Büyükbürüngüz mahallelerinin muhtarlari katildi.

Bölgenin 150 bine yakin nüfusu ile ilçe olmasi gerektigini söyleyen Kapanan Gesi Belediyesi Baskani Sami Eker, “Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Baskani Devlet Bahçeli’nin Türkiye’de ilçe sayisini bine, il sayisini da 100’e çikartma gibi bir demeçleri oldu. Bu demeç dogrultusunda biz de Kayseri’de Gesi ve çevresi iste Agirnas’iyla, Turan’iyla, Bürüngüz’üyle, Subasi’siyla, TOKI’siyle, Ildem’iyle bu bölge genis bir bölge ve 150 bin civarinda da nüfusu olan, ilçelige yakisacak bir bölge. Bu konuda da ben de buranin 10 yil belediye baskanligini yapmis biri olarak en azindan bir borcumu ödeyeyim ve bu bölgeye de zamaninda biz de ilçe yapilmasi için gayret gösterdik, taleplerimiz oldu, böyle bir firsat olarak düsünce MHP Genel Baskan Yardimcimiz Ismail Özdemir “Gesi üzerinde bu bölgede bir çalisma yapsak da burasi ilçe olsa biz de buranin duasini alsak” dedi.

Bizi görevlendirdi ama burada herhangi bir siyasi amaç yok. Ismail Özdemir’in bizi yönlendirmesiyle beraber biz de geldik Gesi’den basladik. Bu bölgeyi de taniyoruz, arkadaslarimin büyük bir kismiyla da dostlugumuz var. Bu manada burasi ilçe oldugu zaman Gesi’ye büyük bir maddi kaynak gelecek. Kaymakamlik kurulacak, devletin bütün kurumlarinin binalari olacak. Belki de bin kisilik bir memur ve isçi olacak, burasi yeni bir belediye olacak. 150 bin nüfuslu gerçekten bir ilçe olacak ve bu nüfusla beraber, burada gelecek imkanlarla beraber Gesi ve çevresi emin olun Kayseri’nin birinci sinif oturulabilir, begenilen, aranilan, kiymetli bir yeri haline gelecek. Bu konuda genel mana olarak muhtarlarimizla görüsmelerimizi yaptik. Aldigimiz genel manadaki taleplerde de buranin ilçe olmasi konusunda da bize iyi niyetlerini belirttiler. Bazi arkadaslar çekimser davransalar da agirlikli olarak özellikle Ildem bölgesi biliyorsunuz 70 bin nüfusa yakin bir bölgemiz, TOKI bölgesi 25-30 bin, Yesilyurt ve Agirnas bölgesi ile beraber 150 bine yakin bir nüfus mevcut. O yüzden biz diyoruz ki bu bölgenin ilçe olmasi lazimdir, bu bölgeye de yakisir. Isim konusunda da bu isi bilenler, ilgisi olanlar bu idari siniri kendileri çizecekler. Isimleri de onlar belirleyecekler ama biz bu bölgenin ilçe olmasini talep ediyoruz ve istiyoruz. Burada bize destek veren ve bu konuda hep beraber oldugumuz muhtar arkadaslarima ben tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA