Ressam Muhammet Aliyev SANKO Sanat Galerisinde Sergi Açacak

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Ögr. Üyesi Muhammet Aliyev, SANKO Sanat Galerisi’nde 7 Temmuz Cuma günü “Anneler ve Çocuklar” temali resim sergisini açacak.

Ressam Muhammet Aliyev SANKO Sanat Galerisinde Sergi Açacak
Azerbaycanli ressam Dr. Ögr. Üyesi Muhammet Aliyev, 44’üncü kisisel sergisinde yagli boya teknigi ile hazirladigi 30 eserin yer alacagini söyledi.

Anneligin çok kutsal görev oldugunu hatirlatan Dr. Ögr. Üyesi Aliyev, “Anne ve çocuk arasinda çok özel bag var. Dört yillik emek sonucu hazirladigim eserlerimde özellikle bu konuyu isledim” dedi.

Annelerin çocuklarini büyütmek ve onlari koruyup kollamak için gösterdigi fedakarligin örneginin olmadigina dikkat çeken Aliyev, sunlari kaydetti: “Hepimiz çocukluk yasadik. Annelerimiz her daim kalbimizin en hassas yerindedir. Annelerimizin bize verdigi sefkat, emek ve karsiliksiz sevgiyi hiçbir canlidan alamayiz. Bu eserleri yaparken evlat olarak çocukluk yillarimi düsünüp annemin bana verdigi emegi, sefkati ve karsiliksiz sevgisini hatirlayarak tüm annelere saygi durusu göstermek istedim. Annelerimizin hakki asla ödenmez.”

Dr. Ögr. Üyesi Aliyev’in “Anneler ve Çocuklar” isimli resim sergisi, SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde 7 Temmuz Cuma günü saat 17.30’da açilacak.

Muhammet Aliyev, 1952 yilinda Azerbaycan’in Bakü kentinde dogdu. Orta ögrenimini Bakü’de tamamlayan Aliyev, 1973 yilinda Azim Azimzade Yüksek Ressamlik Okulundan mezun oldu. 1983 yilinda St.Petersburg A.I. Muhina Akademisinin Seramik bölümünden mezun olan ve 2017’de Azerbaycan Devlet Ressamlik Akademisini tamamlayan Aliyev, Sovyet Ressamlar Birligi üyesidir. 1983 yilindan bugüne kadar kisisel ve karma birçok sergisi bulunmaktadir. Eserleri Bakü’de Dekoratif Sanatlar Müzesi ve Moskova Dogu Müzesinde sergilenmektedir. Ayrica eserleri birçok ülkenin koleksiyonerleri tarafindan alinmistir. Dr. Ögr. Üyesi Aliyev, 2011 yilindan beri Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde görev yapmaktadir.
Kaynak: İHA