MIT, PKK'nin Irak Istihbarat Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi

Terör örgütü PKK’nin Irak Istihbarat Sorumlusu Hasan kod adli Celal Kaya, Irak’in Sülaymaniye kirsalinda Milli Istihbarat Teskilati (MIT) tarafindan yürütülen nefes kesen bir operasyon ile etkisiz hale getirildi.

MIT, PKK'nin Irak Istihbarat Sorumlusunu Etkisiz Hale Getirdi
Irak’in Erbil sehrinde, 17 Temmuz 2019’da Türk Diplomat Osman Köse’nin sehit edildigi eylemin de azmettiricisi olan Hasan kod adli Celal Kaya, uzun zamandir Irak’in kuzeyinde faaliyet gösteriyordu. Geçmis dönemde örgütün yurtiçinde ve yurt disinda yürüttügü eylem ve katilim faaliyetlerini bizzat organize eden, terör örgütü PKK’nin istihbarat yapilanmasinda sorumlu seviyede faaliyet gösteren Kaya’nin liderlik ettigi sebeke, Irak’in kuzeyinde harekat yapan Türk Silahli Kuvvetleri unsurlarina, PKK tarafindan yapilacak eylemler öncesi istihbarat toplanmasi, Türk kamu görevlilerinin alikonulmasina yönelik terör eylemlerinin planlanmasini yürütüyordu.

Terör örgütü PKK’nin üst düzey isimlerini, kurdugu yerel istihbarat agi ile takip eden MIT, saha ajanlari vasitasiyla örgüt mensuplarinin gizlilik içerisinde hareket ettigini tespit etti.

Birbirinden tamamen habersiz ‘istihbarat sebekeleri’ kullanildi

Sahadaki kaynaklarini belirli araliklarla bölgeye sevk eden ve Kaya’ya dair istihbarat elde eden MIT, dikkat çekmemek adina bölgede bulunan ekibini de sik sik degistirdi. Bu meyanda kimi zaman bilinen istihbarat tekniklerinin de ötesine geçilerek, birbirinden tamamen habersiz “istihbarat sebekeleri” kullanildi ve Kaya’nin faaliyetleri adim adim takip edildi.

Operasyon için en dogru an seçildi

Uzun süre boyunca yerel istihbarat agindaki ajanlarin kullanilmasiyla yeri ve konumu tespit edilen Hasan kod adli Celal Kaya, özellikle MIT’in nitelikli insan kaynaklarinin efektif kullanilmasi sonucu an be an takip edilerek operasyon için uygun sartlarin olusmasi beklendi.

Örgütün istihbari agina agir bir darbe indirmek amaciyla en uygun olan zamanda MIT’in dügmeye basmasi ile operasyon basari ile tamamlandi. Celal Kaya etkisiz hale getirildi.

Kaynak: İHA