Bitkin Olarak Bulunan Kerkenez Tarsus Doga Parkinda Koruma Altina Alindi

İçel’in Tarsus ilçesine baagli Kirklarsirti Mahallesi’nde bitkin halde bulunan ve yirtici bir kus türü olan kerkenez, Tarsus Doga Parkinda koruma altina alindi.

Bitkin Olarak Bulunan Kerkenez Tarsus Doga Parkinda Koruma Altina Alindi
İçel Büyüksehir Belediyesi Tarimsal Hizmetler Dairesi Baskanligina bagli Tarsus Doga Parkinda, yaban hayvanlari sifa bulmaya devam ediyor. Bu çerçevede Kirklarsirti Mahallesi’nde agaçlik alanda yerde yatan kerkenezi bitkin vaziyette gören vatandaslar, durumu Büyüksehir Belediyesi itfaiye ekiplerine bildirdiler. Ihbar üzerine ekipler söz konusu alana giderek, bitkin haldeki kerkenezi alip kafes içerisine koyarak Tarsus Doga Parkinda bulunan veteriner klinigi personeline teslim ettiler.

Tarsus Doga Parki veteriner saglik teknikeri Ümit Güngör, “Kirklarsirti Mahallesi’nden gelen ihbar üzerine itfaiyeci arkadaslarimizin bize hizli bir sekilde ulastirmis oldugu kerkenezimiz, uzun süre aç ve susuz kalmasindan dolayi bitkin bir halde bize ulastirildi. Yapmis oldugumuz kontrollerde herhangi bir yaralanma, darbe veya farkli bir bulguya rastlanilmadi. Güzel bir sekilde besledikten sonra tekrar dogal ortamina birakmak üzere kisa bir süre misafirimiz olacak” dedi.

Kaynak: İHA