Tunceli'de Bozayi, Karnini Doyurmak Için Kamp Alanina Geliyor

Tunceli’de Munzur Vadisi Milli Parki’nda yer alan kamp ve piknik alanina gelen bozayi, isletme sahipleri tarafindan karni doyurulduktan sonra yeniden dogal ortamina dönüyor. Ayi, vatandaslarin da ilgisini çekerken, isletme sahipleri ayiya fazla yaklasilmamasi konusunda vatandaslari uyariyor.

Tunceli'de Bozayi, Karnini Doyurmak Için Kamp Alanina Geliyor
Zengin dogasi ve yaban hayati ile dikkat çeken Tunceli’de bir bozayi, iki aydan beri Munzur Vadisi Milli Parki’nda yer alan Halvori gözelerindeki kamp ve piknik alanina geliyor. Köpeklerin alana sokmak istemedigi ayi, köpekleri savdiktan sonra isletme sahiplerinin verdigi etlerle karnini doyuruyor. ’Baskan’ ismi verilen bozayiyi besleyen isletme sahiplerinden Ahmet Memicil, “Iki aydan beri düzenli sekilde buraya geliyor. Önceleri uzaktan besliyordum ancak daha sonra bana alisti ve artik daha yakinina kadar giderek rahatça besleyebiliyorum” dedi.

Vatandaslara ayiya çok yaklasmamalari konusunda uyarida bulunan Memicil, “Sonuçta yaban hayvani. Ben sürekli besledigim için bana alisti. Ancak yaban hayvani oldugu için zarar verebilir. Vatandaslarin bu konuda dikkatli olmalari ve ayiya yanasmamalarini istiyoruz” diye konustu.

2 yasinda oldugu belirtilen bozayi, karnini doyurduktan sonra yeniden dogal ortamina dönüyor.
Kaynak: İHA