Toprak Suyla Bulusuyor, Çiftçinin Yüzü Gülüyor

Kirsal kalkinma hedefleri istikametinde çiftçiye her türlü destegi saglayan Bursa Büyüksehir Belediyesi, BUSKI marifetiyle hayata geçirilen gölet ve sulama tesisleriyle de çiftçiye can suyu olmaya devam ediyor.

Toprak Suyla Bulusuyor, Çiftçinin Yüzü Gülüyor
Bursa’da kirsal kalkinmayi saglayarak köyden kente göçün önüne geçmek için kaliteli fide fidan dagitimindan ekipman desteklerine ve pazarlamaya kadar her alanda üreticinin yaninda olan Büyüksehir Belediyesi, sulama göleti yatirimlarinda hiz kesmiyor. Sulu tarima geçisle birlikte ayni araziden bir yilda birden fazla ürün alinmasini saglamayi hedefleyen Büyüksehir Belediyesi, 125 bin 252 metreküp depolama hacmine sahip Orhaneli Ikizoluk-Yesiller mebranli sulama göletini tamamlayip, su tutmayi sagladi. Bölgede 440 dekar alanin sulu tarima açilmasini saglayacak sulama tesisiyle ilgili imalatlara da kisa sürede baslanacak. Çalismalar çerçevesinde Keles’in Pinarcik Mahallesine de 450 ton ve 225 ton kapasiteli 2 sulama havuzu kazandirildi. Yagmurlama ve damlama sulama sistemi ile kullanilacak bu havuzlarla da 1750 dekar alanin sulanmasi saglanacak. Mustafakemalpasa ilçesi Muradiyesarniç Mahallesi’ne kazandirilacak gölet ve sulama tesisi ile ilgili çalismalar da hizla devam ediyor. Kazi islemlerinin tamamlanma asamasina geldigi gölette memba kaplama uygulamasina kisa sürede baslanacak ve gölet insaati yilsonuna kadar tamamlanarak su tutmaya baslanacak. Toplam 180 bin 783 metreküp su tutma kapasitesine sahip bu göletle de yaklasik 750 dekar alanin sulanmasi saglanacak.

Verim artacak

Bursa’nin sahip oldugu tüm degerlerin yaninda ayni zamanda bir tarim sehri oldugunu dile getiren Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, sulu tarimla birlikte tarimda verimin daha da artacagini vurguladi. Bu çerçevede ihtiyaç duyulan tüm kirsal mahallelere sulama göleti ve tesisi kazandirmaya çalistiklarini ifade eden Baskan Aktas, “Kirsal mahallelerde altyapinin yaninda BUSKI marifetiyle tarimsal yatirimlarimiz da hiz kesmeden sürüyor. Tarim potansiyelinin yüksek oldugu bölgelere kazandirdigimiz sulama göletleri ile hem ürün kalitesini hem de verimliligi artiriyoruz. Tamamlanan ve insaati devam eden tesislerimizin Bursa tarimina hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA