Sanliurfa'dan Gelen Hasta Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde Sagligina Kavustu

Sanliurfa’nin Hilvan ilçesinde çiftçilik yapan Idris Barkiyer, yasadigi kaza sonucu römork ve biçerdöverin arasinda kaldi. 10 kaburgasinin kirildigi kazada Sanliurfa’nin çesitli hastanelerinde tedavisine çözüm bulamayan Barkiyer, Medical Point Gaziantep Hastanesi’nde sagligina kavustu.

Sanliurfa'dan Gelen Hasta Medical Point Gaziantep Hastanesi'nde Sagligina Kavustu
Sanliurfa’nin Hilvan ilçesinde römork ve biçerdöverin arasinda kalan 49 yasindaki Idris Barkiyer’in, kaza sonucu 10 kaburgasi kirildi. Sanliurfa’nin çesitli hastanelerinde tedavisine çözüm bulamayinca Medical Point Gaziantep Hastanesi’ne gelen Barkiyer, yapilan ameliyat sonrasi sagligina kavustu.

“Kendimi parçalanmis gibi hissettim”

Römorkun arasina sikistigi anlari anlatarak ve yasama ihtimalinin çok az olmasina ragmen hayata tutundugunu ifade eden Idris Barkiyer, “250 dönüme yakin sulu tarlamiz var. Ben, kardeslerim ve amcalarimin ciddi bir sekilde yol süreci oldugu için bunlar basima geldi. Kardesimin biçerdöveri vardi, biz tarlaya girdigimiz halde arkamiza su birakildi, arkamizdan kamyon geliyor ve kamyon geri gidiyor. Depo doldu kamyon geçemiyor, dedim ki pimini çekelim devam edelim digeri gelene kadar. Benim pimini çektigim tarlanin zemini hafif meyilli. Çektim pimi ve pimi çekmemle biçerin arasindaki mesafe hemen hemen 3 metre rahat var. Baktim römork geliyor, römorkun içindeki agirligi 2 ton, römorkun kendisi de 2 ton, römork geldi 2 elimle tutmaya çalistim durmadi. Bir baktim ki römork ile biçerin arasinda kalmak üzereyim. Vücudumun sag tarafi römork ile biçer arasinda kaldi. Kendimi aradan çikardim ve yere düstüm o an suurum yerindeydi. Çok acayip sekilde bir agrim oldu, parçalanmis gibi hissettim kendimi. Allah razi olsun Ekber hocam ve ekibiyle beraber yüreklerine saglik” dedi.

Bakiyer’in agir yaralarla gelmesine ragmen sagligina kavustugunu söyleyerek uygulanan tedavi sürecine dair bilgi veren Medical Point Gaziantep Bashekimi ve Gögüs Cerrahisi Uzmani Prof. Dr. Ekber Sahin, “Hastamiz bize Sanliurfa’dan çok agir bir tablo içerisinde geldi. Solunum cihazindaydi, belirgin olarak yelken gögüs tablosuna sahipti ve çok siddetli bir enfeksiyonu vardi. Öncelikle yogun bakimimizda enfeksiyonla mücadele ettik. Solunum cihazinda bir süre daha kalmaya devam etti. Klinik tablosunda düzelme sagladiktan sonra mevcut kirik kemiklerini, kirik kaburgalarini sabitleyerek gögüs duvarinda stabiliteyi sagladik. Böylece hastamizin yeniden solumasini sagladik. Ölümün esiginden döndürdügümüzü söyleyebilirim. Gerekli durumlarda kaburga kiriklarinda ayni kol ve bacak kiriklarindaki gibi vidalama veya plak yönteminin kullanilmasi hayat kurtaricidir. Biz de bu durumda hastamiza bu tedaviyi uygulayarak sagligina kavusturduk. Bunun için de hastane olarak ve hekimler olarak çok mutluyuz. Bize geldikten sonra 5 gün kadar solunum cihazinda kaldi. Ameliyatin üzerinden de yaklasik bir hafta geçti. 12 gündür tedavisi devam ediyor Yogun Bakim Uzmanimiz Prof. Dr. Mustafa Said Aydogan’a ve Gögüs Cerrahisi Uzmani Op. Dr. Murat Demir’e, emegi geçen herkese tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA