Batman'da Artan Sicakliktan Bunalan Vatandaslar Mesire Alanlarina Akin Etti

Batman’in Sason ilçesinde bunaltici sicakliktan kaçan vatandaslar, serinlemek ve dinlenmek için Sevek mesire alanina akin ediyor.

Batman'da Artan Sicakliktan Bunalan Vatandaslar Mesire Alanlarina Akin Etti
Vatandaslar, bunaltici sicaklardan korunmak için çareyi serin yerlere gitmekte buluyor. Özelikle soguk su kaynaklarinin bulundugu ve tarihi çinar agaçlarinin dibinde hos vakit geçirmek isteyen vatandaslar, Sason ilçesinde bulunan Sevek mesire alaninda piknik yaparak halaylar çekip hos vakit geçiriyor.

Mesire alanina gelerek hos vakit geçirdiklerini belirten vatandaslardan Eyyüp Kaya, "Batman’da sicaklik 45 dereceyi astigi için bizler de serinlemek için daha serin olan Sason ilçesinde bulunan Sevek mesire alanina geldik. Batman’da dayanilmaz bir sicaklik var. Burasi gayet serin. Sabah geldik, burada kahvaltimizi yaptik. Oyunlar oynadik, mangalimizi yakarak, ögle yemegimizi de yedik. Aksama kadar burada kalip sonra evimize dönecegiz" dedi.

Vatandaslardan Tugba Demir de Sevek mesire alaninin çok serin oldugu için arkadaslariyla birlikte geldiklerini ve hos vakit geçirdiklerini söyledi.



Hava sicakliginin Batman’da 45 dereceyi astigi halde mesire alaninda hissedilir sicakligin 30 derece civarinda oldugunu belirten vatandaslardan Tacettin Durmus, “Arkadaslarim ile birlikte buraya geldim. Çok güzel bir havasi var. Batman’in 45 dereceyi astigi bu saatlerde burasi 30 derecedir. Çok serin ve tarihi çinar agaçlari var. Biz çok begendik herkesi buraya davet ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA