Balikesir'de Çay Bahçesindeki Antika Mezadi Ilgi Gördü

Balikesir’in Burhaniye ilçesinde 3 yildir devam eden eski esya mezadi, antika severleri bulusturuyor. Sehit Turhan Bayraktar Parki içindeki çay bahçesinde düzenlenen mezatta yüzlerce eski esya alinip satilirken, dostluklar kuruluyor.

Balikesir'de Çay Bahçesindeki Antika Mezadi Ilgi Gördü
Burhaniye’de düzenlenen antika mezadi büyük ilgi gördü. Kis aylarinda kapali mekanda düzenlenen mezat, yazin gelmesiyle birlikte çay bahçesine tasindi. Hatice Erdem’in öncülügünde düzenlenen mezatta, eski yemek tabaklarindan duvar saatlerine, halilara kadar yüzlerce esya alinip satiliyor. Çay bahçesinde toplanan vatandaslar antika alip satarken, dostluklar da pekisiyor.

Antika mezatlarinin ilgi gördügünü anlatan Hatice Erdem, “Bugün mezadimizin 87’ncisini gerçeklestiriyoruz. Halkimiza biraz daha yardimci olabilmek adina antika severleri bulusturmak adina 3 yildir baslattigimiz bir sey bu. Halk bayagi bir ilgi gösteriyor. Buralardan da çok eski esyalar çiktigi için insanlar hem satiyorlar, hem aliyorlar, hem egleniyorlar. Bir sosyal etkinlik gibi düsündük buna baslarken. Ama iyi de yapmisiz. Güzel seyler oluyor. Insanlar kaynasiyor. Güzel satislar oluyor. Güzel dostluklar kurduk” dedi.

Aytaç Korkmaz da, “Uzun zamandir antikadan uzaktik. Tekrar mezatlara geri döndük. Aliyoruz, satiyoruz. Çok ilginç ürünler çikabiliyor. Burhaniye antika mezadina muhakkak gelmeniz lazim. Hiç ummadigimiz seylerle karsilasabilirsiniz” diye konustu.

Adnan Çetin ise, “Burada antika sever arkadaslarla bir araya geliyoruz. Bizim için hobimizi devam ettirmenin bir yolu oldu. Hem de keyifli zaman geçirmenin bir yolu oldu. Her hafta Cuma günleri buradayiz. Arkadaslarla bir araya geliyoruz. Çok degisik ürenler, güzel ürünler buluyoruz. Iste geçmisimizi anlatan dokunmamizi saglayan yeni ürünler buluyoruz. Bu isi kendimize hobi edindik. Meslek edindik. Herkesi de davet ediyoruz” dedi.

Kaynak: İHA