Bakan Özhaseki'den Deprem Bölgesinde Tamamlanan Köy Evlerine Ziyaret

Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakani Mehmet Özhaseki, Kahramanmaras merkezli depremlerin ardindan Malatya’nin Yesilyurt ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini yerinde inceledi. Bakan Özhaseki, konutlarin 8-9 siddetindeki depreme dayanikli insa edildigini söyledi.

Bakan Özhaseki'den Deprem Bölgesinde Tamamlanan Köy Evlerine Ziyaret
Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, 6 Subat’ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde yikima ugrayan sehirlerde konut yapimini sürdürüyor. Bakan Mehmet Özhaseki, ‘Yerinde Dönüsüm’ projesi çerçevesinde Bakircilar Çarsisi’nin temelini atmak için gittigi Malatya’da Yesilyurt ilçesi Kuyulu Mahallesi’nde yürütülen insa çalismalarini da yerinde inceledi. Çalismalar hakkinda bilgi alan Özhaseki, daha sonra yapimi tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen köy evlerini ziyaret etti. Karadas ve Firat ailelerinin evlerine konuk olan Özhaseki, aile bireyleriyle sohbet etti. Saglam ve güvenli evlerine kavusmaktan dolayi mutlu olduklarini ifade eden depremzedeler, basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere emegi geçenlere tesekkür ettiler.

“Konutlar depreme dayanikli insa ediliyor”

Ziyaret ettigi köy evini gezen Bakan Özhaseki, konutlarin 8-9 siddetinde depreme dayanikli insa edildigini ve oldukça ferah oldugunu söyledi.

Depremzedelerin bir an önce ev ve is yerlerine kavusmalari için çalismalara araliksiz devam edildigini belirten Özhaseki, “Zor günleri hep birlikte geride birakiyor, yaralari el birligiyle sariyoruz” dedi.

Özhaseki, yeni evlerine kavusan ailelere hediyeler vererek, hayirli olsun temennisinde bulundu.

Malatya’da toplam 25 bin 302 köy evi insa edilecek

Deprem bölgesinin ihyasi için gece gündüz demeden çalismalarini sürdüren Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi, Malatya’da toplamda 25 bin 302 köy evi insa edecek. Bu çerçevede insaati baslatilan konutlarin 7 bin 550’sinin yapimi devam ediyor. Yogun sekilde süren çalismalarda biten köy evleri etap etap hak sahibi depremzede vatandaslara teslim ediliyor.

“Muharrem ayi birlik ve beraberligimizi güçlendirsin”

Öte yandan Bakan Mehmet Özhaseki, Malatya Büyüksehir Belediyesi’nin düzenlendigi muharrem ayi programinda dedeler, Alevi-Bektasi cemevleri baskanlari ile bir araya geldi. Iftara katilan Özhaseki, “Muharrem ayinin milletimiz ve Islam alemine hayirlar getirmesini, birlik ve beraberligimizi daha da güçlendirmesini temenni ediyorum. O Kerbela matemini hangi kaynaktan okursa okusun aglamayan herhalde bir Türk evladi, bir Müslüman çocugu yoktur. Cenab-i Hakk bizleri ahiretinde Hazreti Muhammed’den, Hazreti Ali’den, Hazreti Fatima validemizden, Hazreti Hasan’dan, Hüseyin’den ve ehlibeytten ayirmasin" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA