Yarisi Sahte Banknotlari ATM'de Gerçegiyle Degistiren Kalpazan Yakalandi

Ankara’da özel yöntemlerle ikiye böldügü banknotlarin yarisini sahtesiyle birlestirdikten sonra bankamatikte (ATM) gerçegiyle degistiren sahis, suçüstü yakalanarak gözaltina alindi.

Yarisi Sahte Banknotlari ATM'de Gerçegiyle Degistiren Kalpazan Yakalandi
Ankara Emniyet Müdürlügü Mali Suçlarla Mücadele Subesi ekipleri, kentteki ATM’lere çok sayida sahte para yatirildigi ihbarlari üzerine çalisma baslatti. Teknik ve fiziki takibin ardindan paralari ATM’ye yatiranin E.T.O. (23) oldugunu belirleyen ekipler, süpheliyi suçüstü yakalayarak gözaltina aldi. E.T.O.’nun üzerinde ve ikametinde yapilan aramalarda 2 bin adet sahte 50 liralik banknot, 30 adet sahte 100 dolar, çok sayida kesilmis sahte para kagitlari, banka ve kredi kartlari, sahte para basiminda kullanilan yazici, tarayici, boya, sivi solüsyon, numaratör, çesitli materyaller ve basimi yapilmis sahte banknotlar ele geçirildi.

Paralari ortadan kesip sahtesiyle birlestirmis

Süphelinin evinde kurdugu küçük çaptaki matbaada çogalttigi sahte paralar ile gerçek paralari ortadan ikiye kestigi, elde ettigi parçalari özel yöntemlerle yarisi sahte yarisi gerçek sekilde tekrar birlestirdigi ve ATM’ye yatirarak gerçegiyle degistirdigi tespit edildi. Daha önce 200 ve 100 liralik banknotlarla denemeler yapan sahsin basarisiz oldugu ve agirlikli olarak 50 liralik banknotlari kullandigi ögrenildi.

Yakalanmamak için baska kisilere ait kartlari kullanmis

E.T.O.’nun polis takibine takilmamak için kanuna aykiri yollarla edindigi kimlik numaralari üzerinden çikarttigi banka ve kredi kartlarini kullandigi, bazi zamanlarda ise ‘sinav harci’ gibi yöntemlerle kartsiz islemler yaptigi ortaya çikti. Sahsin ayrica ATM’lere yükleme yapacagi sirada kamerada yüzünü gizlemek için cerrahi maske taktigi ve sapkali kiyafetler giydigi belirtildi.

“Borcum oldugu için yaptim”

Emniyetteki islemleri tamamlanan E.T.O., Ankara Adliyesi’ne sevk edildi. Basin mensuplarinin “Bu yöntemi nasil ögrendin ve neden yaptin?" sorularina E.T.O., “Gördügüm haberlerden esinlendim. Kredi borcum oldugu için yaptim” cevabini verdi.
Kaynak: İHA